Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (ΕΕ): Μέχρι το τέλος του 2018 θα υπάρξει συμφωνία ΕΕ με την Βρετανία για τους όρους του Brexit

Tusk (ΕΕ): Μέχρι το τέλος του 2018 θα υπάρξει συμφωνία ΕΕ με την Βρετανία για τους όρους του Brexit
Θα υπάρξει νέα προσπάθεια για συμφωνία μέσα στον Οκτώβριο
Την πεποίθηση ότι η ΕΕ και η Βρετανία θα καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους του Brexit εξέφρασε σήμερα (8/10) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, ο Donald Tusk μιλώντας στο περιθώριο ενός συνεδρίου στην Κρακοβία της Πολωνίας τόνισε ότι «θα υπάρξει νέα προσπάθεια για συμφωνία μέσα στον Οκτώβριο» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου».
Η Σύνοδος κορυφής όπου θα συζητηθεί το ζήτημα του Brexit έχει προγραμματιστεί για τις 17-18 Οκτωβρίου, διάστημα κατά το οποίο ο Tusk δήλωσε πως «αναμένει από τις δύο πλευρές να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της συμφωνίας αν στο μεταξύ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία νωρίτερα».
«Αν χρειαστεί, θα καλέσω τον Νοέμβριο μια σύνοδο του Συμβουλίου αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτό το θέμα και νομίζω ότι πριν από το τέλος του έτους υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε συμφωνία» τόνισε.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία για το Brexit θα επιδιώξει να διασφαλίσει ότι «οι απώλειες και από τις δύο πλευρές θα είναι περιορισμένες».
Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που έχει δεχθεί για την «τιμωρητική» του στάση απέναντι στη Βρετανία , ο Tusk δήλωσε: «Είμαι πιθανώς ένας από τους πιο φιλοβρετανούς πολιτικούς της ΕΕ και θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει με οργανωμένο τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος» υπογράμμισε.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
«Για πολλούς μήνες μετά το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, πίστευα ότι ήταν δυνατό να αντιστραφεί αυτή η απόφαση. Φυσικά, δεν είναι ο ρόλος μου, είναι στα χέρια του βρετανικού λαού, αλλά φαίνεται ότι η απόφαση είναι μη αναστρέψιμη» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης