Καμμένος: Η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Καμμένος: Η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ
"H Ελλάδα αποκτά μια ιδιαίτερη γεωπολιτική δύναμη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια", τόνισε ο Π. Καμμένος
Την έναρξη της Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» από τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Το σενάριο της άσκησης που παρακολούθησε ο υπουργός,  συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ν. Τσούνη και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ι. Παυλόπουλο, περιελάμβανε ανακατάληψη πλοίου και γυμνάσιο αντιμετώπισης αεροπορικής προσβολής από μονάδα επιφανείας.

Μιλώντας στο προσωπικό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "η Ελλάδα αποκτά μια ιδιαίτερη γεωπολιτική δύναμη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Είμαστε η χώρα σταθερότητας, η χώρα - κέντρο, με τις διμερείς συμφωνίες που έχουμε χτίσει με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και βόρεια με τις χώρες της Βαλκανικής.
Αποτελούμε τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».
Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε πως μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και ιδιαίτερα του φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα γίνει άμεσα η αναγνώριση της ΑΟΖ και η επέκταση του τομέα ευθύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα προς τα νότια».
 «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.
Άρα αναλαμβάνουμε έναν τομέα ευθύνης που θα πρέπει να μας βάλει μπροστά, ως μια χώρα ενήμερη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.
Η δική σας εκπαίδευση, τους τελευταίους μήνες, σε θάλασσα και στεριά, θα οδηγήσει τις επόμενες εκπαιδεύσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 «Εκ μέρους του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης, θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνετε, για τον επαγγελματισμό σας.
Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραλαμβάνω συγχαρητήρια από όλες τις χώρες με τις οποίες συνεκπαιδεύεστε.
Αποτελείτε πρότυπα.
Συνεχίστε με αυτό το ρυθμό, με αυτό το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό.
Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», κατέληξε ο κ. Καμμένος.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS