Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η απάντηση της Σαουδικής Αραβίας στον Trump: Πληρώνουμε για τα όπλα που μας προμηθεύουν οι ΗΠΑ

Η απάντηση της Σαουδικής Αραβίας στον Trump: Πληρώνουμε για τα όπλα που μας προμηθεύουν οι ΗΠΑ
«Πιστεύουμε ότι έχουμε πληρώσει για όλα τα όπλα που έχουμε αποκτήσει από τις ΗΠΑ, δεν μας δόθηκαν δωρεάν», είπε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας
Απάντηση από τη Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ και τον πρόεδρό τους, Donald Trump, που είχε δηλώσει πως η Ουάσινγκτον υπερασπίζεται τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη «δωρεάν», εάν δεν τα επιδοτεί μάλιστα.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Mohammad bin Salman τόνισε, πως η χώρα του  «πλήρωσε» για τα όπλα που της προμήθευσαν οι ΗΠΑ
Θέτοντας στο στόχαστρο τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πως «υπερασπιζόμαστε πολλά από αυτά τα έθνη δωρεάν κι αυτά κερδοσκοπούν επιβάλλοντάς μας πιο υψηλές τιμές στο πετρέλαιο».
«Πιστεύουμε ότι έχουμε πληρώσει για όλα τα όπλα που έχουμε αποκτήσει από τις ΗΠΑ, δεν μας δόθηκαν δωρεάν», αντέτεινε ο πρίγκιπας διάδοχος, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Τα αγοράσαμε όλα με χρήματα», επέμεινε.
Πάντως επιχείρησε να υποβαθμίσει τις διαφορές με τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Πρέπει να αποδεχόμαστε ότι οποιοσδήποτε φίλος θα λέει θετικά πράγματα και αρνητικά πράγματα.
Μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις και τοποθετούμε σε αυτή την κατηγορία», είπε, και συμπλήρωσε πως «του αρέσει να συνεργάζεται» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης