Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Η δημόσια διοίκηση στο επίκεντρο για θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Ξενογιαννακοπούλου: Η δημόσια διοίκηση στο επίκεντρο για θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
O κ. Μητσοτάκης «ξεδίπλωσε ένα σχέδιο που αποβλέπει σε απολύσεις και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου», αναφέρει η Μ. Ξενογιαννακοπούλου
«Η δημόσια διοίκηση βρίσκεται στην καρδιά της προσπάθειας για τη θεσμική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας» , υπογραμμίζει στη «Νέα Σελίδα» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Όπως σημειώνει, «αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατικής λειτουργίας, της δίκαιης ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους».
«Στόχος μας είναι η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών που εγγυώνται την αποτελεσματικότητα, την ανεξαρτησία και την αξιοκρατία στη λειτουργία της.
Επιδιώκουμε την ενδυνάμωσή της με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, την ποιοτική της αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας μας στη νέα εποχή που διανύουμε», σημειώνει.
Αναφερόμενη μάλιστα στις προτεραιότητες και τις αλλαγές που δρομολογούνται στο πεδίο της δημόσιας διοίκησης και τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξεδίπλωσε ένα σχέδιο που αποβλέπει σε απολύσεις και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου».
Περαιτέρω, αναφέρει ότι «το πρόβλημα του χώρου της Κεντροαριστεράς είναι ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία, διότι επιδιώκει να εκφράσει ετερόκλητες δυνάμεις.
Ένα μέρος από αυτές έχει καθαρή κεντροδεξιά κατεύθυνση και επιθυμεί συμπόρευση με τη ΝΔ».
Κατά την ίδια, «δεν αποτελεί πολιτικό στίγμα (σ.σ.: για την Κεντροαριστερά) ο αντικυβερνητισμός, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που σε ολόκληρη την Ευρώπη αναδεικνύεται η ανάγκη ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων και συνεργασιών».
Υπογραμμίζει ακόμη πως «το κλίμα ήδη αντιστρέφεται» και «η χώρα μας έχει πλέον γυρίσει σελίδα, έπειτα από οκτώ δύσκολα μνημονιακά χρόνια, και ανακτά σταδιακά περιθώρια πολιτικών επιλογών.
Η πολιτική μπαίνει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο», κάτι που όπως αναφέρει «φάνηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την οποία έθεσε το προγραμματικό πλαίσιο και τις βασικές κατευθύνσεις ενός προοδευτικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού σχεδίου για την νέα αυτή περίοδο».
Σύμφωνα με την υπουργό, «οι πολίτες βλέπουν, συνεκτιμούν και συγκρίνουν από τη μια ένα προοδευτικό σχέδιο με χειροπιαστές δεσμεύσεις, που ήδη άρχισαν να υλοποιούνται, και από την άλλη το πισωγύρισμα σε μια υπερσυντηρητική νεοφιλελεύθερη αντίληψη, την οποία εκφράζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης