Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ξεκίνησε έρευνα για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi

Τουρκία: Ξεκίνησε έρευνα για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi
Ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη
Οι Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, ο οποίος αγνοείται εδώ και τέσσερις ημέρες μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, όπως γράφει το Reuters.
O Khashoggi, ο οποίος αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο, φοβούμενος για τις τυχόν ποινές με αφορμή τις επικριτικές του απόψεις για τη Σαουδική Αραβία, εισήλθε στο προξενείο την Τρίτη για τον επικείμενο γάμο του, σύμφωνα με την αρραβωνιαστικιά του, η οποία τον περίμενε απέξω και δεν έχει ακούσει τίποτα από τότε.
Από τότε οι αναφορές από τις δύο χώρες σχετικά με τις συνθήκες της εξαφάνισής του είναι αντικρουόμενες, με την Άγκυρα να λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βγήκε από το κτίριο και το Ριάντ να υποστηρίζει ότι βγήκε την ίδια μέρα.
Πάντως, την Παρασκευή 5/10 ο πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman δήλωσε ότι οι σαουδαραβικές αρχές θα επιτρέψουν στην Τουρκία  να ερευνήσει το προξενείο τους στην Κωνσταντινούπολη.
Το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη «έχει προχωρήσει σε διαδικασίες έρευνας και συντονισμού με τις τουρκικές τοπικές αρχές για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της εξαφάνισης του Jamal Khashoggi αφού έφυγε από το κτίριο του προξενείου», σημειώνεται  σε ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης