Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μυστική συνάντηση Τσίπρα - Αρχεπισκόπου με επίκεντρο τα ακίνητα της Εκκλησίας

Η μυστική συνάντηση Τσίπρα - Αρχεπισκόπου με επίκεντρο τα ακίνητα της Εκκλησίας
O πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή, αμέσως μετά τη σύσκεψη, που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο (3/10)
Σε μυστική συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή, αμέσως μετά τη σύσκεψη, που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.   
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμφωνούν για τη σύσταση μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε επί τάπητος το θέμα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας χωρίς όμως να συζητηθεί εκτενώς.
Επίσης οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη στήριξη της κυβέρνησης προς το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης