Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών

Κικίλιας: Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών
H εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι βασισμένη στα εθνικά συμφέροντα, σημειώνει ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ
Την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μετέωρη εκφράζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά εμφανίστηκαν επισπεύδοντες σε μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, γιγαντώνει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, δίνει «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.
Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ τονίζει πως «οι δημόσιες αντεγκλήσεις των υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας μπροστά σε έναν ανήμπορο να αντιδράσει πρωθυπουργό, στέλνουν μήνυμα ότι η εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι βασισμένη στα εθνικά συμφέροντα, αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα επιμέρους προσωπικών επιδιώξεων, που στοχεύουν σε μικροκομματικά συμφέροντα» προσθέτοντας πάντως πως «η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι κατά τη γνώμη μου σωστή καθώς, όπως λέει, υπηρετεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνοντας πως οι υπογραφές Τσίπρα-  Zaev για το Σκοπιανό, εκκίνησαν διαδικασίες και παράγουν αποτελέσματα τα οποία δύσκολα μπορούν να αναστραφούν.
«Οι εκλογές θα έχουν ως διακύβευμα την οικονομία που καταρρέει, την ασφάλεια και το Σκοπιανό. Γιατί μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να καθορίσει τον τρόπο χειρισμού αυτού του ύψιστου εθνικού θέματος» λέει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Κικίλιας τονίζει πως η Ελλάδα υπαιτιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «δεμένη» με πλεονάσματα 3,5 % μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, με τριμηνιαίους ελέγχους της τρόικας εις το διηνεκές, υπερταμείο δημόσιας περιουσίας στους ξένους για 100 χρόνια, τις ελληνικές τράπεζες αφελληνισμένες και το λαό μας αγρίως υπερφορολογημένο και φτωχοποιημένο.
Οσον αφορά τις συντάξεις ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ εκφράζει την ελπίδα αυτές να μην περικοπούν, τονίζει όμως πως αν «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλά μεταθέτουν την περικοπή των συντάξεων για μετά τις εκλογές έναντι ανταλλαγμάτων, τότε κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους και θα μας βρουν απέναντί τους».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης