Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Είμαστε έτοιμοι για νέες συνομιλίες για το Κυπριακό - Τηλεφωνική επικοινωνία με Akinci

Αναστασιάδης (Κύπρος): Είμαστε έτοιμοι για νέες συνομιλίες για το Κυπριακό - Τηλεφωνική επικοινωνία με Akinci
Του τηλεφώνησα στη Νέα Υόρκη και του είχα απευθύνει πρόσκληση να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε κάποιους προβληματισμούς για την πορεία της πατρίδας μας 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τουρκοκύπριο ηγέτη M Akinci είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να υπάρξει μια άτυπη και «φιλική» συνάντηση για το Κυπριακό.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ Αναστυασιάδης «του τηλεφώνησα στη Νέα Υόρκη και του είχα απευθύνει πρόσκληση να βρεθούμε ας είναι και για ένα καφέ, ν’ ανταλλάξουμε κάποιους προβληματισμούς για την περαιτέρω πορεία της πατρίδας μας. Αλλά εκείνος μου απάντησε πως δεν θα ήθελε να δώσει την εικόνα ότι επαναρχίζουν οι συνομιλίες».
«Αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συνάντηση με την κ. Σπέχαρ, δεν γνωρίζω γιατί», είπε ο Κύπριος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αν είναι για το οδόφραγμα θα πρέπει να τηρηθούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί».
Σημείωσε ακόμη πως «η κυπριακή κυβέρνηση ήμασταν έτοιμοι από τις 15 Ιουλίου. Η τουρκική πλευρά μόλις πρόσφατα έχει αποπερατώσει - αν έχει αποπερατώσει - τις εργασίες, αλλά εκείνο που παραμένει κώλυμα είναι το τουρκικό φυλάκιο το οποίο θα έπρεπε να μετακινηθεί».
Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι βλέπουμε μια νευρικότητα από πλευρά Τουρκίας σε ότι αφορά τις ενεργειακές εξελίξεις απάντησε πως «όσα λιγότερα λέγονται από όλους, τόσο το καλύτερο».
«Έχω κουραστεί τις τελευταίες μέρες να ακούω εκτιμήσεις, να ακούω τσουνάμια, να ακούω πολλά. Επιτέλους, κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το κράτος είναι συντεταγμένο και ακολουθεί πολιτικές προκειμένου ακριβώς να ενισχύσει και ενισχύει συνεχώς την προστασία» κατέληξε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης