Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ παρήγαγε γενικότερη αβεβαιότητα

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ παρήγαγε γενικότερη αβεβαιότητα

To δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ "είναι ένα μετέωρο βήμα υψηλής αβεβαιότητας και μικρής προβλεψιμότητας", σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο
«Το δημοψήφισμα παρήγαγε γενικότερη αβεβαιότητα.
Αποδείχθηκε ένα μετέωρο βήμα», δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το πρόσφατο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως «σίγουρα, δεν πέτυχε τον στόχο του, δηλαδή να δώσει πολιτική ώθηση για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και εν συνεχεία για την πιθανή κύρωσή της από την Βουλή των Ελλήνων.
Σήμερα, όλα είναι αβέβαια».
Επαναλαμβάνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει μια σταθερή θέση.
Δεν θα ψηφίσει αυτήν τη Συμφωνία, είτε έρθει σε αυτή τη Βουλή, είτε στην επόμενη.
Τη θεωρούμε ετεροβαρή και επιζήμια για την Ελλάδα».
«Όποια μεθόδευση κι αν ακολουθήσει η κυβέρνηση εργαλειοποιώντας αυτό το εθνικό ή άλλα θέματα όπως αυτό των συντάξεων, θα χάσει τις εκλογές. Όποτε κι αν αυτές γίνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σημειώνει δε, πως  «η ΝΔ επιθυμεί τη λύση, αλλά όχι μια οποιαδήποτε λύση που δεν θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», προσθέτοντας πως «θέλουμε μια λύση που δεν θα εγκυμονεί κινδύνους για το μέλλον.
Διότι η ιστορία έχει δείξει ότι στα Βαλκάνια οι αδύναμες, σαθρές λύσεις επιστρέφουν ως εφιάλτες».
Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι η ΝΔ «έχει ζητήσει να μην κοπούν οι συντάξεις», ενώ εκφράζει τους φόβους του για την έξαρση του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς στις επικείμενες ευρωεκλογές συνολικά σε όλη την ΕΕ, εκτιμά ότι είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο που δεν έχει αντιμετωπισθεί παρά το ότι είναι ορατή η εξέλιξή του εδώ και χρόνια και σημειώνει μεταξύ άλλων πως  «ο λαϊκισμός έρχεται να εκμεταλλευτεί υπαρκτά προβλήματα χωρίς όμως να δίνει ρεαλιστικές λύσεις».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης