Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (Ιταλία): Σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει - Μετά τις ευρωεκλογές θα γίνει σεισμός κατά της λιτότητας

Di Maio (Ιταλία): Σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει - Μετά τις ευρωεκλογές θα γίνει σεισμός κατά της λιτότητας
Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β και δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και στο ευρώ
Συνεχίζει τις επιθετικές δηλώσεις κατά της ΕΕ ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Luigi Di Maio ο οποίος σε συνέντευξη του στην Corriere della Sera, είπε χαρακτηριστικά ότι «σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει».
Αναφερόμενος στο καυτό ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού ο ιταλός υπουργός είπε πως «ξέραμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα μας δεν θα άρεσαν. Αλλά σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β" και δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και στο ευρώ».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «μετά τις Ευρωεκλογές την ερχόμενη άνοιξης θα γίνει σεισμός κατά της λιτότητας και οι κανόνες θα αλλάξουν αμέσως, την επόμενη ημέρα».
Ο Di Maio επιμένει ότι η Ρώμη είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κατηγορεί τους επιτρόπους της Ένωσης ότι στηρίζουν την ιταλική αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς του Berlusconi.
Τα μάτια όλων είναι ωστόσο στραμμένα στην αυριανή ημέρα όταν θα ανοίξουν τα διεθνή χρηματιστήρια με τον αρχηγό των "Πέντε Αστέρων" να δηλώνει, ότι «η μόνη λύση, για να ηρεμήσουν θα ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης της Ρώμης. Αλλά αυτό δεν το επιθυμούν οι ιταλοί πολίτες».
Τέλος, δήλωσε βέβαιο ότι το "εισόδημα του πολίτη" για τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους θα βοηθήσει έξι εκατομμύρια φτωχούς και να στηρίξει καθοριστικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης