Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία - Προβάδισμα του ακροδεξιού υποψηφίου στον Α' γύρο βλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Reuters: Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία - Προβάδισμα του ακροδεξιού υποψηφίου στον Α' γύρο βλέπουν οι δημοσκοπήσεις
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ibope και του ινστιτούτου Datafolha ο Bolsonaro φέρεται να λαμβάνει το 36% των ψήφων ενώ ο Haddad το 22%
Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία με τον ακροδεξιό υποψήφιο Jair Bolsonaro να έχει αυξήσει το προβάδισμά του έναντι του κεντροαριστερού Fernando Haddad πρώην δημάρχου του Σάο Πάολο.
Όπως υπογραμμίζει το Reuters, επικαλούμενο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μπορεί ο Bolsonaro να προηγείται στον πρω΄το γύρο όμως οι δύο αντίπαλοι εμφανίζονται να ισοψηφούν ενόψει του πιθανού δεύτερου γύρου στις 28η Οκτωβρίου.
Οι σημερινές (7/10) προεδρικές εκλογές έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο πολωμένες των τελευταίων 30 χρόνων μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας το 1985, του οποίου νοσταλγός είναι ο πρώην λοχαγός του βραζιλιάνικου στρατού Bolsonaro.
Αντίθετα, ο επικεφαλής του Αριστερού Εργατικού κόμματος Fernando Haddad, ο οποίος έχει λάβει την «ευλογία» του πρώην προέδρου Lula, φαίνεται να διατηρεί τη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ibope, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Globo και του ινστιτούτου Datafolha ο Bolsonaro φέρεται να λαμβάνει το 36% των ψήφων , ενώ ο Haddad το 22%. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης