Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρέτσου: Αυξάνονται τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα την περίοδο 2021 - 2027

Κρέτσου: Αυξάνονται τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα την περίοδο 2021 - 2027
Tο Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις θα ενεργοποιήσει 11 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, αναφέρει η Κ. Κρέτσου
Για αύξηση των κοινοτικών κονδυλίων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 για την Ελλάδα, κάνει λόγο η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής,  Κορίνα Κρέτσου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Καθημερινή".
Σύμφωνα με την ίδια, για την  Ελλάδα προτείνεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ περισσότερα συγκριτικά με την περίοδο 2014 – 2020, ποσό που  αντιστοιχεί περίπου στον προϋπολογισμό όλων των έργων που επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες.
Η κ. Κρέτσου προαναγγέλλει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις θα ενεργοποιήσει 11 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις και θα υποστηρίξει 20.000 τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα.
Ακόμη, υπογραμμίζει την ανάγκη μετά την ολοκλήρωση μεγάλων ή ημιτελών έργων, «να τεθούν σταθερές βάσεις για νέα, ώριμα προγράμματα και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους».
Συστήνει δε, «πολιτική ευθύνη και συντονισμό», ενώ σημειώνει ότι παρά την πρόοδο απαιτούνται μεγαλύτερες προσπάθειες στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και στην υλοποίηση προγραμμάτων στο πεδίο των ψηφιακών τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τομείς για τους οποίους είναι ακόμα διαθέσιμα συνολικά 2 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης