Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Περίπου 120 μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στη Μάλτα

Reuters: Περίπου 120 μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στη Μάλτα
Το θέμα του χειρισμού των μεταναστών έχει διχάσει την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις έχουν μειωθεί
Στη Μάλτα έφτασε μία ομάδα 120 μεταναστών την Κυριακή 7/10, μετά από επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης από την ακτοφυλακή του μεσογειακού νησιού, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας ανακοίνωσαν ότι το μικρό πλοιάριο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια έρευνας ρουτίνας, ενώ οι εθνικότητες των μεταναστών δεν έχουν γίνει γνωστές.
Πρόκειται, πάντως, για τους περισσότερους που φτάνουν με μία μόνο βάρκα στη Μάλτα, μετά τους 61 που τα είχαν επίσης καταφέρει τον Απρίλιο του 2018.
Το θέμα του χειρισμού των μεταναστών έχει διχάσει την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις έχουν μειωθεί πλέον δραστικά, αφού είχαν φτάσει στο πικ τους το καλοκαίρι του 2015.
Από το 2014 έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας πάνω από 650 χιλιάδες μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική και η Ρώμη ακολουθεί πλέον μία σκληρή αντιμεταναστευτική γραμμή, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέπει πλέον στα πλοία διάσωσης να δένουν στα λιμάνια της, εκτός κι αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεσμευτούν ότι θα φιλοξενήσουν τους μετανάστες.
Η Μάλτα δεν θα επιτρέπει επίσης τον ελλιμενισμό των πλοίων διάσωσης αν τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν δεσμευτούν ότι θα υποδεχτούν κάποιους από τους μετανάστες που μεταφέρουν.
Αλλά αυτή η κίνηση έχει κάνει τους μετανάστες να προσπαθούν μόνοι τους να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές με μικρές βάρκες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης