Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Γερμανία, πως προγραμματίζει πτήσεις μεταφοράς μεταναστών στην Ιταλία

Διαψεύδει η Γερμανία, πως προγραμματίζει πτήσεις μεταφοράς μεταναστών στην Ιταλία
«Δεν προβλέπεται καμία πτήση μεταφοράς μεταναστών στην Ιταλία τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Διαψεύδει επισήμως η γερμανική κυβέρνηση ότι, έχει προγραμματίσει την επιστροφή μεταναστών στην Ιταλία.
Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» ανέφερε, πως η γερμανική υπηρεσία προσφύγων έχει αποστείλει «δεκάδες ενημερωτικά σημειώματα» σε μετανάστες για προγραμματισμένη μεταφορά τους στην Ιταλία, πιθανώς μέσω πτήσεων τσάρτερ.  
Μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα γινόταν γνωστό, πως η πρώτη τέτοια μεταφορά έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου του 2018.
Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, ο οποίος δήλωσε πως θα αρνηθεί την άδεια προσγείωσης σε μη εξουσιοδοτημένα αεροπλάνα που μεταφέρουν αιτούντες άσυλο.
«Η Ιταλία θα κλείσει τα αεροδρόμια της σε οποιοδήποτε αεροπλάνο που μεταφέρει μετανάστες από τη Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.
«Οι δύο χώρες συζητούν για μια συμφωνία βάσει της οποίας η Γερμανία θα επιστρέψει στην Ιταλία μετανάστες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ασύλου στη γειτονική χώρα, αλλά η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμη.
«Δεν προβλέπεται καμία πτήση μεταφοράς μεταναστών στην Ιταλία τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer δήλωσε τον  Σεπτέμβριο του 2018, πως έχει συναφθεί συμφωνία με την Ιταλία για το θέμα και ότι αναμένει σύντομα να υπογραφεί.
Ωστόσο ο Salvini τον διέψευσε, καθιστώντας σαφές πως η Ιταλία εγείρει περισσότερες παραχωρήσεις εκ μέρους της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης