Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Καθυστερούν μέχρι και 2 χρόνια οι διασώσεις των επιχειρήσεων

Καθυστερούν μέχρι και 2 χρόνια οι διασώσεις των επιχειρήσεων
Ενδειτική είναι η περίπτωση της Αλουμύλ, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες Τράπεζες από το 2016
Μέχρι και δύο χρόνια (περίπτωση Forthnet) καθυστερούν οι «διασώσεις» των επιχειρήσεων μέσω της αναδιάρθρωσης του δανεισμού τους ή της εξεύρεσης επενδυτή, με αποτέλεσμα η χρηματοοικονομική τους κατάσταση να επιβαρύνεται μέρα με τη μέρα.
Αν και τραπεζικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η διάσωση μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολη υπόθεση από την στιγμή μάλιστα που εμπλέκονται και οι 4 συστημικές τράπεζες, εντούτοις στελέχη της αγορας υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες κινούνται αργά.
Ενδειτική είναι η περίπτωση της Αλουμύλ, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες Τράπεζες από το 2016, για συνολική αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Δύο χρόνια μετά και ενώ φαίνεται ότι ήδη πέντε funds έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της, οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν σκαλώσει στο ύψος του κουρέματος των δανείων.
Η απόφαση για το το τι μέλλει γενέσθαι, που θα κρίνει και το μέλλον της εταιρείας, μετατίθεται για τις αρχές του 2019.
Και η Αλουμύλ ή η Forthnet δεν είναι η μοναδικές περιπτώσεις, καθώς δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν στηθεί  στο κατώφλι των τραπεζών και είτε περιμένουν το πράσινο φως για το business plan που έχουν υποβάλλει, είτε αναμένουν να περάσουν σε στρατηγικό επενδυτή.
Όσο όμως η εξεύρεση λύσης, αργεί τόσο το ενδεχόμενο να κυρήξει πτώχευση η εταιρεία ή να απαξιωθεί πλήρως, έρχεται όλο και πιο κοντά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης