Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις πιέσεις στο εμπόριο - Πρέπει να σταματήσουν τις λανθασμένες ενέργειες

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις πιέσεις στο εμπόριο - Πρέπει να σταματήσουν τις λανθασμένες ενέργειες
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η πρόσφατη ακύρωση των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ δεν είναι λάθος του Πεκίνου
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν αυξήσεις τις πιέσεις απέναντι στην Κίνα σε ότι αφορά τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω δηλώσεων του αρμόδιου υπουργού, Wang Yi.
Ειδικότερα, ο κ. Wang δήλωσε ότι η ακύρωση των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που είχαν προγραμματιστεί για τον περασμένο μήνα δεν αποτελεί λάθος του Πεκίνου, ενώ παράλληλα κάλεσε την Ουάσιγκτον να «σταματήσει τις λανθασμένες ενέργειες».
Ο ίδιος κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι παρεμβαίνει στο ζήτημα της Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί μέρος της επικράτειάς της και ως εκ τούτου θέμα εγχώριας πολιτικής.
Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν θεμελιώδη διαφωνία και μεγάλη ανησυχία για τις ενέργειες της Κίνας.
Μιλώντας λίγο πριν την επιβίβασή του σε αεροπλάνο στο Πεκίνο, μετά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορεά, ο κ. Pompeo εξέφρασε τη λύπη του για τον γεγονός ότι ο στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ και Κίνας «δεν είναι κάτι που η Κίνα επέλεξε να αναλάβει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης