Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,68% και τα 1.197,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,68% και τα 1.197,40 δολ. ανά ουγγιά
Η ζήτηση προς το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται ο χρυσός κατά την έναρξη της εβδομάδας, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 1.195 δολαρίων ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίουτ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,68% στα 1.197,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1.193 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.
Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική, καθώς και οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ εξακολουθούν να ενισχύουν το αμερικανικό δολάριο, καθώς ο σχετικός δείκτης ενισχύεται κατά +0,30% στις 95,60 μονάδες.
Σημειώνεται ότι το ενισχυμένο δολάριο ασκεί πιέσεις στον χρυσό, καθώς η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Παράλληλα, η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1969, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων της κατά τους επόμενους μήνες.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα 1.188 δολ. ανά ουγγιά αποτελούν επίπεδο «στήριξης» κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ αντίθετα εάν ο χρυσός καταγράψει άνοδο, δε θα ξεπεράσει τα 1.204 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης