Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit χωρίς ένα ακριβές μελλοντικό πλαίσιο

Εκπρόσωπος May: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit χωρίς ένα ακριβές μελλοντικό πλαίσιο
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια αισιόδοξη δήλωση για μια συμφωνία και στην πραγματική σύναψη μιας συμφωνίας, τόνισε ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού
Η Βρετανία δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μια συμφωνία απόσυρσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να εξασφαλίσει ένα ακριβές πλαίσιο για τη μελλοντική τους σχέση, δήλωσε σήμερα (8/10/2018) ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.
«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία απόσυρσης χωρίς ένα σαφές μελλοντικό πλαίσιο», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Βρετανία και ΕΕ αναμένεται να συνεχίσουν τις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα σχετικά με τις λεπτομέρειες της εξόδου από το μπλοκ και τις μελλοντικές τους σχέσεις.
Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να προσπαθήσουν να συνάψουν μια συμφωνία, αλλά οποιαδήποτε τελική συμφωνία ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένει μέχρι την ειδική σύνοδο του Νοεμβρίου.
Μετά από κάπως πιο θετικά σχόλια από την ΕΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο εκπρόσωπος της May δήλωσε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ του να διατυπώνονται αισιόδοξα σχόλια για μια συμφωνία και την πραγματική σύναψη μιας συμφωνίας, ζητώντας εκ νέου από το μπλοκ να αλλάξει τις θέσεις του.
«Αξίζει να επισημάνω ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια δήλωση που να εκφράζει αισιοδοξία για μια συμφωνία και στην πραγματική σύναψη μιας συμφωνίας, που να περιλαμβάνει τόσο το πλαίσιο της αποχώρησης, όσο και το μελλοντικό πλαίσιο», ανέφερε.
«Υπάρχουν ακόμα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης