Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο μικροσκόπιο της OLAF η «εργολαβία» της Pot & Pan στη σίτιση των προσφύγων και ο αποκλεισμός άλλων υποψηφίων

tags :
Στο μικροσκόπιο της OLAF η «εργολαβία» της Pot & Pan στη σίτιση των προσφύγων και ο αποκλεισμός άλλων υποψηφίων
Η Ελλάδα από το 2015 έχει λάβει 456 εκατομμύρια σε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης
Όπου υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια που εισέρχονται στη χώρα μας, όλο και κάπου θα υπάρχει ένα μελανό σημείο στη διαχείρισή τους.
Αυτό ανέδειξε η έρευνα που έχει αρχίσει ήδη η Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης και της διαφθοράς (OLAF) για το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων της Ε.Ε. που αφορούν σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής, όπου όπως όλα δείχνουν θα αναδείξει την… «εργολαβία» της Pot & Pan food servises.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η OLAF έλαβε καταγγελίες για τις εταιρείες catering Pot & Pan food servises και Πιέρης Εστίαση Α.Ε., ότι είναι οι ανάδοχοι στους περισσότερους διαγωνισμούς στον τομέα της σίτισης και στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στα σημεία που λειτουργούν κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες, οι δύο εταιρείες προχωρούσαν σε συμπράξεις για την αύξηση του κόστους σίτισης, την ώρα που άλλες εταιρείες, όπως οι Hellenic Catering, Olympic Catering και New Rest, «αποκλείονταν».
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα χρήματα για τη σίτιση μεταναστών που δόθηκαν στην Ελλάδα για την περίοδο Αυγούστου 2016 έως τον Αύγουστο 2018 προέρχονται από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η Ελλάδα από το 2015 έχει λάβει 456 εκατομμύρια σε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά από αυτά μόνο τα κονδύλια που δόθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ύψους 48 εκατομμυρίων, τίθενται υπό εξέταση και κυρίως για το κατά πόσον συγκεκριμένες εταιρείες catering που ανέλαβαν το έργο αποκόμισαν δυσανάλογα κέρδη.
Η Pot & Pan food servises έχει λάβει μέρος στη σίτιση προσφύγων-μεταναστών στη Χίο, στα Οινόφυτα, στην Λαμία, στη Ριτσώνα, στην Μόρια Λέσβου κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης