Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο ευρώ λόγω Ιταλίας - Στο 1,147 έναντι του δολαρίου, κοντά σε χαμηλά 1,5 μήνα

Πιέσεις στο ευρώ λόγω Ιταλίας - Στο 1,147 έναντι του δολαρίου, κοντά σε χαμηλά 1,5 μήνα
Οι απώλειες στις αγορές παγκοσμίως και η διεύρυνση των spreads ανάμεσα στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών ομολόγων ωθεί τους επενδυτές σε πωλήσεις του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος
Πιέσεις δέχεται σήμερα (8/10/2018) το ευρώ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Σεπτεμβρίου έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς η κλιμάκωση της κόντρας ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες έχει ωθήσει σε υψηλά 4,5 ετών την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας.
Η κλιμάκωση της κόντρας Ιταλίας - ΕΕ ανησυχεί τους επενδυτές, με την ιταλική κυβέρνηση να προειδοποιεί για οικονομικό Αρμαγεδδώνα σε περίπτωση που απορριφθεί ο προϋπολογισμός του 2019 από την Κομισιόν.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας «εκτοξεύτηκε» στο 3,62% -επίπεδο που δεν έχει σημειωθεί από το 2014. 
Το ευρώ ήταν μέχρι στιγμής ανθεκτικό στις κινήσεις που καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, ο συνδυασμός των απωλειών στις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως και της διεύρυνσης των spreads ανάμεσα στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών ομολόγων, ωθεί τους επενδυτές σε πωλήσεις του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Σε μια κίνηση που ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Salvini, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, «εχθρούς» της Ευρώπης.
Περί τις 15:15, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,147 δολ., πολύ κοντά στο χαμηλό 1,5 μήνα του 1,146 δολ. και όχι πολύ μακριά από το χαμηλό ενός έτους του 1,135 δολ. που «άγγιξε» στα μέσα Αυγούστου.


Παράλληλα, το ευρώ κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Σεπτεμβρίου έναντι του ελβετικού φράγκου, υποχωρώντας στο 1,139, ενώ υποχωρεί κατά 0,7% έναντι του γιεν, στα 130,08 γιεν.
Την ίδια ώρα, οι πιέσεις στο ευρώ «μεταφράζονται» σε κέρδη για το δολάριο.
Ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός «καλαθιού» έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται κατά 0,3%, στις 95,9 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης