Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (πρόεδρος βουλής Ιταλίας): Θα βρεθούν λύσεις για τον προϋπολογισμό

Fico (πρόεδρος βουλής Ιταλίας): Θα βρεθούν λύσεις για τον προϋπολογισμό
Μεταξύ των θεσμών θα επικρατήσει ο διάλογος και θα βρεθούν λύσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής μετά από συνάντηση με τον Pierre Moscovici
H Ιταλία δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών στα προτεινόμενα δημοσιονομικά της σχέδια, τα οποία απειλούν να παραβιάσουν τους κανόνες της ΕΕ, επειδή θα βρεθούν λύσεις με τις Βρυξέλλες, διαβεβαίωσε σήμερα (8/10/2018) ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Roberto Fico.
Ο Fico, ο οποίος είναι ανώτερος αξιωματούχους στο κυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων, απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με το εάν ανησυχεί για τις αγορές, η αντίδραση των οποίων ήταν να αυξήσουν το κόστος δανεισμού για την Ιταλία.
«Δεν ανησυχώ γιατί γνωρίζω ότι τελικά μεταξύ των θεσμών θα επικρατήσει ο διάλογος και θα βρεθούν λύσεις», τόνισε μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι τα δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης θα παραβίαζαν το σύνταγμα της χώρας, το οποίο απαιτεί δημοσιονομική ισορροπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης