Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Πολλά υποσχόμενο το blockchain, αλλά τεράστια τα εμπόδια για την καθιέρωσή του

tags :
DBRS: Πολλά υποσχόμενο το blockchain, αλλά τεράστια τα εμπόδια για την καθιέρωσή του
Η DBRS υπογραμμίζει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τεχνολογία blockchain
Η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία «blockchain» παρουσιάζει μεγάλη δυνητική μελλοντικά, ωστόσο τα εμπόδια για την καθιέρωσή της στον χρηματοπιστωτικό κλάδο παραμένουν τεράστια, σχολιάζει σε έκθεσή της η DBRS.
Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο αξιολόγησης, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις επιφέρουν ταχείες αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, τεχνολογική καινοτομία, εξελισσόμενη ρύθμιση και αναζήτηση μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας.
Η καινοτομία στον τραπεζικό τομέα δεν είναι νέα, αλλά ουκ ολίγες αλλαγές έχουν συμβάλει στη διαταραχή του κλάδου με την πάροδο του χρόνου, με τις πιο πρόσφατες αλλαγές να καθοδηγούνται από την τεχνολογία, επισημαίνεται.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας συχνά παρουσιάζει τόσο ευκαιρίες όσο και κινδύνους.
Ο αντίκτυπος μπορεί να είναι σημαντικός για τις τράπεζες, τον ανταγωνισμό στην αγορά και την προστασία των καταναλωτών.
Η εκτίμηση αυτού του αντίκτυπου αποτελεί πρόκληση, λόγω της έλλειψης επαρκών πληροφοριών.
Η τεχνολογία blockchain έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα εκτέλεσης μακρών και περίπλοκων διαδικασιών, αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας και διαφάνειας, σημειώνεται.
Παρ' όλα αυτά, η τεχνολογία είναι ακόμη «ανώριμη», σχολιάζει ο οίκος.
Ενώ το ισχύον ρυθμιστικό περιβάλλον παραμένει αναποτελεσματικό, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τα μελλοντικά οφέλη και προκλήσεις, όσον αφορά τον λειτουργικό κίνδυνο.
Σύμφωνα με τη DBRS, η επιτυχία του blockchain θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα των διαδικασιών δοκιμών και την πιο εκτεταμένη υιοθέτηση, που πιθανόν θα συμβεί μακροπρόθεσμα.
«Η DBRS αναμένει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αυξήσουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού τους σε έργα σχετιζόμενα με το blockchain.
Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Σε πολλές περιπτώσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι τράπεζες, ιδίως οι μεγάλες, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε εταιρικές σχέσεις και κοινοπραξίες για να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας, να αναπτύξουν εξειδικευμένες λύσεις στη βιομηχανία και να διατηρήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι δυνητικών παραγόντων που διαταράσσουν την αγορά».



Διαβάστε: H JPMorgan λανσάρει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνολογία «blockchain»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης