Τελευταία Νέα
Πολιτική

Seehofer: Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για λίγο - Καλύτερα να μην ήταν προσωρινό…

Seehofer: Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για λίγο - Καλύτερα να μην ήταν προσωρινό…
Άκρως αιχμηρό σχόλιο από τον επικεφαλής του CSU
Σε ένα άκρως αιχμηρό σχόλιο για την Ελλάδα προχώρησε ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Horst Seehofer, σε προεκλογική συγκέντρωση για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές στην Βαυαρία.
Μιλώντας σε ψηφοφόρους , όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Matthew Karnitschnig, επικεφαλής ανταποκριτής του Politico στην Ευρώπη, o επικεφαλής του CSU φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα.
Ίσως να ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό».
Οι τοπικές εκλογές στη Βαυαρία, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, αποτελούν σκληρή δοκιμασία για τον κυβερνητικό συνασπισμό., καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προεξοφλείται δεινή ήττα των συμμάχων της Angela Merkel και άνοδος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Καταποντίζεται το CSU στη Βαυαρία ενόψει των εκλογών 14/10 - Άλμα για τους εθνικιστές του AfD

Κάτι παραπάνω από δυσάρεστες είναι οι ειδήσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, οι οποίες καταφθάνουν από τη Βαυαρία, στην οποία θα πραγματοποιηθούν τοπικές εκλογές την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.
Η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το παραδοσιακό βαυαρικό κόμμα της Χριστανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και παραδοσιακός σύμμαχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Angela Merkel, θα δει τα ποσοστά του να προσγειώνονται το λιγότερο ανώμαλα.
Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένεται ήττα του CSU –αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα αποτέλεσμα- η Βαυαρία αποτελεί βαρόμετρο για την επιβίωση όχι μόνο του κυβερνητικού συνασπισμού CDU/CSU και Σοσιαλδημοκρατών (SPD), αλλά μπορεί να καθορίσει και το μέλλον της ίδιας της καγκελαρίου.
Σημαντική αποδυνάμωση του CSU θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα και γκρίνιες στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τον επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Horst Seehofer, να έχει, ήδη, έρθει σε σκληρή κόντρα με τη Merkel αναφορικά με την προσφυγική κρίση και την πολιτική που επέλεξε η καγκελάριος να ακολουθήσει.
Το πιθανότερο όλων είναι ότι ο Seehofer θα φορτώσει και στη Merkel σημαντικό ποσοστό από την απώλεια δύναμης του κόμματός του, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και ραγδαίες εξελίξεις στον συνασπισμό CDU/CSU και μάλιστα σε μία περίοδο που η Merkel εμφανίζεται όλο και πιο αποδυναμωμένη, ενώ η δημοτικότητά της έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Βάσει της τελευταίας δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε το CSU θα «δει» το ποσοστό του πραγματικά να γκρεμίζεται, καθώς εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 33% από 48% που ήταν στις αντίστοιχες εκλογές του 2013.
Για μία ακόμη φορά δυναμική εμφάνιση πραγματοποιεί το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), του οποίου το ποσοστό φθάνει στο 13% από 0% που ήταν το 2013!!!!
Δραματική είναι και η εικόνα του SPD, το ποσοστό του οποίου προσγειώνεται στο 12% από 21% που ήταν το 2013.
Μεγάλη άνοδος επίσης σημειώνουν και οι Πράσινοι στο 19% που θα είναι μάλλον δεύτερο κόμμα.

 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης