Η Βρετανία στέλνει 800 στρατιώτες στην Αρκτική ως αντίβαρο κατά της Ρωσίας

Η Βρετανία στέλνει 800 στρατιώτες στην Αρκτική ως αντίβαρο κατά της Ρωσίας
Από το 2019 έτος θα εγκατασταθούν στη Νορβηγία 800 βρετανοί κομάντο και θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί  για τουλάχιστον μια δεκαετία
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι από το 2019 έτος θα εγκατασταθούν στη Νορβηγία 800 κομάντο και θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί  για τουλάχιστον μια δεκαετία.
Τα στρατεύματα θα συνταχθούν με αυτά των ΗΠΑ και της Ολλανδίας με στόχο να μειώσουν την επιρροή της Ρωσίας
Όπως ανέφερε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Williamson είπε ότι «βλέπουμε τη δραστηριότητα  των ρωσικών υποβρυχίων να βρίσκεται πολύ κοντά στο επίπεδο που ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και είναι σωστό να αρχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε ισχυρισμούς της ρωσικής επιθετικότητας και η ιδέα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει τη Ρωσία να διεκδικήσει νέες αξιώσεις στον άπω βορρά, κοντά στις παλιές βάσεις της σοβιετικής εποχής, για τους φυσικούς πόρους.
Η Βρετανία δεν έχει φυσικές διεκδικήσεις πολύ βόρεια, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να στείλουν στρατεύματα στην περιοχή με το βλέμμα να συγκρουστούν με τη Ρωσία και οι αξιωματούχοι λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας να «δείξουμε ότι είμαστε εκεί» στον Αρκτικό Κύκλο.
Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό κερδοσκοπία για να διεκδικήσουν πόρους στο βορρά, αλλά τα έθνη του ΝΑΤΟ στέλνουν όλο και περισσότερα στρατεύματα σε κάθε ρωσικό σύνορο εδώ και χρόνια, πάντοτε ονομαστικά για να αντισταθούν στην «επιθετικότητα» που υπάρχει καθαρά ως σημείο αναφοράς για να δικαιολογήσει περισσότερες στρατιωτικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS