Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι «δολιότητες» Παντελιά (ΤτΕ): «Ο Σάλλας διέσωσε την Πειραιώς το 2015... δεν υπάρχουν αποδείξεις.... αλλά συνάγεται ότι τα ήξερε όλα»

Οι «δολιότητες» Παντελιά (ΤτΕ): «Ο Σάλλας διέσωσε την Πειραιώς το 2015... δεν υπάρχουν αποδείξεις.... αλλά συνάγεται ότι τα ήξερε όλα»
Με μυθοπλασίες και ακροβασίες η ΤτΕ εμφανίζεται να έχει δόλο κατά του κορυφαίου έλληνα τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα...ο στόχος όλων ήταν ο Σάλλας
Σε ακροβασίες χειρίστου είδους που αποκαλύπτουν το ενορχηστρωμένο σχέδιο συκοφάντησης της παλαιάς διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς υπό τον Μιχάλη Σάλλα με εκτελεστικό όργανο την Τράπεζα της Ελλάδος…καταλήγει ο Σπύρος Παντελιάς ο Διευθυντής στην Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ.
Ο Παντελιάς ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και σε όποια τράπεζα και εάν πέρασε η τράπεζα αυτή....χρεοκόπησε… έχει προβεί σε μια εισήγηση κατά των παλαιών στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς που αποδεικνύει δόλο, συκοφαντεί χωρίς στοιχεία και με ακροβασίες καταλήγει σε αστήρικτα συμπεράσματα.
Ο στόχος όλων ήταν να επιτεθούν, να στοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν τον Μιχάλη Σάλλα τον πρώην πρόεδρο και δημιουργό της τράπεζας Πειραιώς, προσπαθούν εδώ και δύο χρόνια να βρουν στοιχεία χωρίς αποτέλεσμα.
Η εισήγηση του Σπύρου Παντελιά στην Αρμόδια Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων ΕΠΑΘ είναι η εξής περιληπτικά για τα θέματα που άπτονται του πορίσματος και συνδέουν την Πειραιώς με την Libra του επιχειρηματία Λογοθέτη. 
Ο Μιχάλης Σάλλας ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της Πειραιώς ενώ δεν έχει διαπιστωθεί άμεση ευθύνη έχει έμμεση ευθύνη καθώς οτιδήποτε συνέβαινε στην Πειραιώς το γνώριζε.
Η φράση συνάγεται το συμπέρασμα αναφέρεται πολλές φορές στην εισήγηση Παντελιά.
Συνάγεται το συμπέρασμα σημαίνει συμπεραίνω δεν σημαίνει έχω αποδείξεις, το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται από την ΤτΕ στα πρώην στελέχη της Πειραιώς στηρίζονται στην λέξη συνάγεται το συμπέρασμα.
Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι ενώ ο Μιχάλης Σάλλας δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος de facto είχε τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου.
Ενώ αναγνωρίζεται από την εισήγηση του Παντελιά προς την ΕΠΑΘ ότι ο Σάλλας με τις πρωτοβουλίες του διέσωσε την τράπεζα Πειραιώς το 2015 καλύπτοντας την αύξηση κεφαλαίου εντούτοις προκλήθηκε πρόβλημα κουλτούρας στην τράπεζα Πειραιώς καθώς ο Μιχάλης Σάλλας αν και δεν υπάρχουν στοιχεία, εικάζεται ότι γνώριζε ότι συνέβαινε στην τράπεζα Πειραιώς.
Τι προκύπτει λοιπόν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει στοιχεία για τον Σάλλα αλλά επειδή ήταν Πρόεδρος….τα γνώριζε όλα.
Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ΤτΕ είναι ένα ατεκμηρίωτο κείμενο εικασιών όπου κατηγορούν 12-13 στελέχη της τράπεζας Πειραιώς για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με capital controls, τον όμιλο Libra, πωλήσεις ακινήτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δανείων κ.α.
Στην εισήγηση του ο Σπύρος Παντελιάς της ΤτΕ τι λέει…ψάξαμε δεν βρήκαμε στοιχεία για τον Μιχάλη Σάλλα αλλά αφού ήταν η ψυχή της τράπεζας αποκλείεται να μην ήξερε.
Δηλαδή χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις προσπαθούν να στοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν τον τραπεζίτη ο οποίος το 2015 διέσωσε την τράπεζα Πειραιώς το οποίο αναγνωρίζει και η ΤτΕ.
Επειδή την διέσωσε ο Σάλλας την Πειραιώς γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι συνέβαινε στην τράπεζα.
Η υπόθεση του πορίσματος της αναρμόδιας ΤτΕ για την Πειραιώς κατέληγε στο συμπέρασμα ότι μια σειρά πράξεων και ενεργειών οδηγούσαν σε δυνητικές ζημίες.
Ποτέ η Τράπεζα της Ελλάδος δεν τόλμησε να αποκαλύψει ποιες ήταν οι δυνητικές ζημίες.
Το bankingnews τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε αποκαλύψει ότι οι δυνητικές ζημίες ήταν 151 εκατ που μειώνονταν στα 61 εκατ και υπό όρους μηδενίζονταν.
Μετά την απόφαση της Πειραιώς να αντιστρέψει πρόβλεψη 64 εκατ πρακτικά δεν υπάρχει ζημία.
Στο μεσοδιάστημα η Libra του κύπριου επιχειρηματία Λογοθέτη έχει ήδη επιστρέψει 500 εκατ διασώζοντας την σημερινή Πειραιώς ενώ οι κατηγορίες ότι πουλήθηκαν ναυτιλιακά δάνεια στην Libra είναι τελείως έωλη καθώς εάν δεν είχαν πουληθεί τότε και η Πειραιώς διακρατούσε τα χαρτοφυλάκια αυτά θα προέκυπτε ζημία 200-250 εκατ ευρώ.
Ως προς τα δάνεια των στελεχών υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις οι οποίες όπως υποστηρίζουν τα στελέχη τα διασφαλίζουν.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος σχεδιάζει να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα από 300 έως 700 χιλιάδες ευρώ στην παλαιά διοίκηση της Πειραιώς και έως 50 χιλιάδες στα κατώτερα στελέχη.
Ενώ σχεδίαζαν να επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα και στην τράπεζα Πειραιώς ως νομικό πρόσωπο 14 + 2 εκατ συνολικά 16 εκατ ευρώ τελικώς υπαναχώρησαν φοβούμενοι τις συνέπειες από τις διεθνείς τράπεζες.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια άθλια, μεθόδευση εμμονικών στελεχών με τον κατηγορούμενο Στουρνάρα τον διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κατηγορούμενο Σπύρο Παντελιά και τον Γιώργο Πάσχα επιθεωρητή της ΤτΕ που δεν πλήρωνε δάνεια στην Εθνική 500 χιλ ευρώ για 10 χρόνια.
Δύο κατηγορούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι της ΤτΕ Στουρνάρας και Παντελιάς και ο επιθεωρητής που επί 10 χρόνια είχε ξεχάσει να πληρώσει 500 χιλ ευρώ δάνειο στην Εθνική ο Πάσχας είναι οι κήνσορες της κάθαρσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η Τράπεζα της Ελλάδος επιχειρεί να στιγματίσει την παλαιά διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς υπό τον Μιχάλη Σάλλα τον άνθρωπο που συνέβαλλε καθοριστικά στην δημιουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Εάν δεν υπήρχε ο Σάλλας τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα θα είχε καταρρεύσει πολύ νωρίτερα.
(Έφθασε ο SSM να αναφέρει ότι η Πειραιώς κακώς αγόρασε τις κυπριακές τράπεζες και ουδείς επισημαίνει ότι εάν δεν είχε αγοράσει η Πειραιώς τις κυπριακές τράπεζες θα είχε καταρρεύσει το ελληνικό τραπζικό σύστημα εκείνη την μαύρη περίοδο)

Ύποπτες κινήσεις Πάσχα με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στην Παγκρήτια Τράπεζα  

Ενέργειες που ως στόχο έχουν να προκαλέσουν προβλήματα στην Παγκρήτια τράπεζα υποκινεί ο Γιώργος Πάσχας ο επιθεωρητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Προφανώς και η τράπεζα δεν έχει κανένα πρόβλημα, όμως βασικός μέτοχος είναι ο Μιχάλης Σάλλας και αυτός είναι ο στόχος.
Το σύστημα δολοπλοκίας της Τράπεζας της Ελλάδος προσπαθεί να μπλοκάρει τον Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια στην οποία βρίσκεται πάνω από ένα χρόνο.
Ο Πάσχας αγωνιά πολύ και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δικαστικές αρχές υποκινώντας και υποδαυλίζοντας.
Ο ρόλος του Πάσχα ποιος είναι να επιθεωρεί τις τράπεζες ή να επιχειρεί να επηρεάσει την δικαιοσύνη;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης