Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεκάδες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα - Ψάχνουν κτίρια για να μετατρέψουν σε ξενοδοχεία

tags :
Δεκάδες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα - Ψάχνουν κτίρια για να μετατρέψουν σε ξενοδοχεία
Oι ξένοι επενδυτές κοιτάνε πλέον ακόμη και  κτήρια γραφείων ή και πολυκατοικές προκειμένου να αλλάξουν την χρήση τους και να τα μετατρέψουν σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Οργασμός ξενοδοχειακών επενδύσεων καταγράφεται στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα λόγω της μεγάλης ανόδου του τουρισμού, ενώ ενδεικτικό της φρενίτιδας που επικρατεί είναι ότι οι ξένοι επενδυτές κοιτάνε πλέον ακόμη και  κτήρια γραφείων ή και πολυκατοικές προκειμένου να αλλάξουν την χρήση τους και να τα μετατρέψουν σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Ήδη μεγάλοι Όμιλοι επενδύουν στην χωρα μας, ενώ μέσα στους προσεχείς μήνες  ξενοδοχειακές μονάδες πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξει το πεντάστερο Academia of Athens του Ομίλου Yazbeck στο κλειστό εδώ και αρκετά χρόνια κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας.
Ο όμιλος Yazbeck νοίκιασε για 30 χρόνια το κτήριο από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο, το οποίο του κόστισε πάνω από 7 εκατ ευρώ.
Μία ακόμη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη Θεσσαλονίκη, βρ΄σικεται στα σκαριά, Πρόκειται για τη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων Selina, με έδρα τον Παναμά, που πρόκειται να ανοίξει νέο ξενοδοχείο σε κτήριο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βαλαωρίτου και Ορφανίδου, στο κέντρο της πόλης.
Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
Την προκήρυξη από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Ambassadeur, στην οδό Σωκράτους 65-67, ως ξενοδοχείο 4 αστέρων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ακίνητο παραμένει κενό από το 2000, στο οποίο στεγάστηκε το Παλαιό Εφετείο Αθηνών.
Στον αέρα αναμένεται να βγει μέχρι το τέλοςΟκτωβρίου ο διαγωνισμός για το ξενοδοχείο Εσπέρια, το πολυσυζητημένο ακίνητο των 12.000 επί της οδού Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω.
Όπως προβλέπεται: ο ανάδοχος, που θα αναδειχθεί από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, θα προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου για τη λειτουργία του ξενοδοχείου με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.
Την άνοιξη του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης  ένα νέο city hotel, το «Olympion City Hotel», ιδιοκτησία της «Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις», της οικογένειας Αντωνίου Δούδου. Το «Olympion City Hotel» θα έχει 27 δωμάτια με 57 κλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης