Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκαλύπτεται το σχέδιο της ΤτΕ – Αποσύρουν το διοικητικό πρόστιμο στην Πειραιώς για AML…ευθύνη έχει μόνο η διοίκηση

Αποκαλύπτεται το σχέδιο της ΤτΕ – Αποσύρουν το διοικητικό πρόστιμο στην Πειραιώς για AML…ευθύνη έχει μόνο η διοίκηση
Οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και όσων συνηγόρησαν σε αυτό το αίσχος είναι για τα σκουπίδια.
Το ενορχηστρωμένο, δόλιο και ύπουλο σχέδιο συκοφάντησης χωρίς στοιχεία της παλαιάς διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς αποκαλύπτεται.
Ενορχηστρωτής αυτής της αθλιότητας είναι μια ομάδα αυλικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα τον διορισμένο διοικητή της ΤτΕ και δημόσιο υπάλληλο ο οποίος έχει βάλει στόχο ζωής να εξοντώσει τον Μιχάλη Σάλλα τον πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή της Πειραιώς.
Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του bankingnews που προειδοποιούσε ότι ο Στουρνάρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και η αρμόδια Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων θα επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα σε φυσικά πρόσωπα και στο νομικό πρόσωπο την Τράπεζα Πειραιώς με συνέπειες στην λειτουργία της τράπεζα…οι αποφάσεις ανακλήθηκαν.
Το bankingnews προειδοποιούσε ότι εάν επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα στο νομικό πρόσωπο για πράξεις που άπτονται των θεμάτων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή anti-money laundering ή AML τότε οι διεθνείς τράπεζες που διακανονίζουν τις συναλλαγές J P Morgan, Bank of New York Mellon και Deutsche bank θα μπορούσαν να διακόψουν τις συναλλαγές τους με την Πειραιώς έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα του AML.
Όμως η αλλαγή πλεύσης της ΤτΕ στην Πειραιώς αποδεικνύει και κάτι άλλο χειρότερο που αποτελεί απόλυτη απόδειξη δόλου και ενορχηστρωμένου σχεδίου.
H τράπεζα Πειραιώς ούτε στο παρελθόν ούτε τώρα έχει προβλήματα AML...αυτό το ξέρει η ΤτΕ.
Έτσι λοιπόν η ΤτΕ δεν θα επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στην Πειραιώς για AML.
Όμως η Πειραιώς είναι νομικό πρόσωπο οπότε με βάση την στάση της ΤτΕ για τις υποθέσεις που αφορούν το 2015, τα έκανε όλα καλά.
Ταυτόχρονα και τα στελέχη της Πειραιώς που άπτονται των υπηρεσιών που παρακολουθούν θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος επίσης δεν επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα επειδή τα έκαναν όλα καλά.
Πως είναι δυνατό η Πειραιώς του 2015 να τα έχει κάνει όλα καλά, τα στελέχη που σχετίζονται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επίσης να τα έκαναν όλα καλά και να προκύπτουν ευθύνες στην παλαιά διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.
Το νομικό πρόσωπο είτε τα έχει κάνει όλα καλά και μαζί και η παλαιά διοίκηση είτε δεν τα έχουν κάνει καλά νομικό πρόσωπο και διοίκηση, το νομικό πρόσωπο είναι απόλυτα συναρτώμενο με την διοίκηση, το νομικό πρόσωπο δεν δρα μόνο του, άνθρωποι αποφασίζουν.
Πως είναι δυνατό η τράπεζα το 2015 να τα έχει κάνει όλα καλά και η διοίκηση του 2015 και 2016 να είναι απολογούμενη;
Δεν αποτελεί ακραία περίπτωση παραπλάνησης, δόλου και συκοφαντίας να στοχοποιείται η παλαιά διοίκηση της Πειραιώς και ταυτόχρονα το νομικό πρόσωπο να θεωρείται ότι κινήθηκε κατά τρόπο σύννομο.
Οι πράξεις των διοικήσεων καλές ή κακές δεν βαρύνουν το νομικό πρόσωπο;
Δεν αποτελεί τουλάχιστον προσβολή στην λογική η απόφαση της τράπεζας της Ελλάδος;
Δεν αποδεικνύει ότι ο στόχος τους είναι η συκοφάντηση του Μιχάλη Σάλλα και μόνο;
Οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και όσων συνηγόρησαν σε αυτό το αίσχος είναι για τα σκουπίδια.
Ο ρόλος της ΤτΕ έχει καταλήξει να εξυπηρετεί συμφέροντα δόλια και να κατασκευάζει ενόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης