Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας δεν έχει να κάνει με το εμπορικό έλλειμμα … αλλά με την τεχνολογία

tags :
Barclays: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας δεν έχει να κάνει με το εμπορικό έλλειμμα … αλλά με την τεχνολογία
Μεγάλο μέρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανησυχεί για τις φιλοδοξίες της Κίνας στην τεχνολογία αναφέρει η Barclays
Την θέση ότι ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα δεν έχει να κάνει με το εμπορικό έλλειμμα αλλά μάλλον με τις φιλοδοξίες της Κίνας στον τομέα της τεχνολογίας διατύπωσε ο Ajay Rajadhyaksha, επικεφαλής μακροικονομικής έρευνας της Barclays.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων CNBC και ερωτηθείς αν η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε θέματα εμπορίου θα «χαλαρώσει» μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο ο Ajay Rajadhyaksha συνέστησε στους επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής.
Όπως είπε η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει να κάνει μόνο με την εμπορική αντιπαράθεση, η οποία όπως εκτίμησε δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί άμεσα, τονίζοντας ότι μεγάλο μέρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανησυχεί για τις τεχνολογικές βλέψεις της Κίνας.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι οι κυρώσεις Trump κατά του Πεκίνου στόχευσαν τα κινεζικά προϊόντα ως τιμωρία για εμπορικές πρακτικές που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας των αμερικανικών εταιρειών.
«Η κυβέρνηση θέλει μια ουσιαστική αλλαγή στο πώς οι Κινέζοι χειρίζονται την πνευματική ιδιοκτησία, στο πως συνομιλούν με τις εταιρείες τεχνολογίας που επιθυμούν να επενδύσουν στην Κίνα.
Δεν έχει  να κάνει με το εμπορικό έλλειμμα.
Εάν επρόκειτο για αυτό, θα ήταν εύκολο να λυθεί» είπε ο Ajay Rajadhyaksha.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης