Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η αναβάθμιση των τραπεζών από την Fitch και η έκθεση του ΔΝΤ ίσως σταθεροποιήσουν το ΧΑ

tags :
Η αναβάθμιση των τραπεζών από την Fitch και η έκθεση του ΔΝΤ ίσως σταθεροποιήσουν το ΧΑ
Μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσε σήμερα να εκδηλωθεί αν και το κλίμα παραμένει βαρύ και δεν θα αλλάξει τη συνολική εικόνα
Η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Fitch και τη θετική έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, δίνουν περιθώρια αντίδρασης στη σημερινή συνεδρίαση.
Ωστόσο και σήμερα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον τραπεζικό κλάδο και κυρίως στις διαθέσεις των ξένων επενδυτών οι οποίοι στις τελευταίες συνεδριάσεις «σφυροκοπούν» τις τραπεζικές μετοχές.
Η όποια πάντως αντίδραση δεν αλλάξει την συνολική εικόνα απαξίωσης του ελληνικού χρηματιστηρίου το οποίο έχει πληγεί λόγω της Folli Follie, της αναμόρφωσης των λογιστικών καταστάσεων της ΔΕΗ αλλά και των πληροφοριών για την Τράπεζα Πειραιώς.
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να βρει ισορροπία γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με τις τράπεζες να δίνουν και πάλι τον τόνο.
 
Beta
Οι διεθνείς φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο και η «μάχη» μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης κατά την περίοδο 2019-21 επηρεάζουν τις τιμές.
Τράπεζες και ομόλογα έχουν επηρεαστεί περισσότερο.
Τα αυξημένα επίπεδα για ανάληψη ρίσκου παγκοσμίως έχουν επηρεάσει και τα ευάλωτα στοιχεία της χώρας.
Παρόλα αυτά η θετική έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από την Fitch και την άνοδο των αμερικανικών αγορών αφήνουν περιθώρια για ανάκαμψη στη σημερινή συνεδρίαση, σε μία ωστόσο συνεδρίαση μεταβλητότητας.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης