Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με αρνητική καθαρή θέση στο εξάμηνο ΑΝΕΚ, Σελόντα και Ευρωσύμβουλοι

tags :
Με αρνητική καθαρή θέση στο εξάμηνο ΑΝΕΚ, Σελόντα και Ευρωσύμβουλοι
ΑΝΕΚ και Σελόντα έχουν υψηλές υποχρεώσεις και η τελευταία περιμένει τον νέο αγοραστή να βάλει κεφάλαια
Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα συγκεκριμένων εισηγμένων με αποτέλεσμα η καθαρή θέση τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ομίλου να γυρίσει αρνητική.
Η βελτίωση που είχε δείξει η ΑΝΕΚ στην προηγούμενη χρήση, λόγω και της αναδιάρθρωσης των δανείων, δεν συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να εμφανίσει αρνητική καθαρή θέση ύψους 9,9 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 2,3 εκατ. ευρώ για τη μητρική.
Οι συνολικές υποχρεώσεις παραμένουν μεγάλες αφού για τον όμιλο ανήλθαν στα 357,2 εκατ. ευρώ έναντι 320 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2017.
Σημειώνεται πως ο όμιλος είχε ζημιά 9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο με το δυνατό τρίμηνο πάντως να είναι το τρίτο.
Η Σελόντα λόγω και Τουρκίας εμφάνισε ζημιές 25 εκατ. ευρώ ως όμιλος και 22,6 εκατ. ευρώ ως μητρική με αποτέλεσμα η καθαρή θέση να είναι αρνητική κατά 21 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και κατά 7,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η πίεση λόγω Τουρκίας διατηρείται και αν συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα ίσως ούτε η μελλοντική αύξηση κεφαλαίου από τον νέο αγοραστή θα κάνει την καθαρή θέση θετική.
Τέλος η εισηγμένη Ευρωσύμβουλοι λόγω μικρών ζημιών ο όμιλος έχει αρνητική καθαρή θέση 260 χιλ. ευρώ και η μητρική 196 χιλ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης