Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Κίνα μειώνει τις εισαγωγές υγραερίου από τις ΗΠΑ, εν μέσω του εμπορικού πολέμου

Reuters: Η Κίνα μειώνει τις εισαγωγές υγραερίου από τις ΗΠΑ, εν μέσω του εμπορικού πολέμου
Οι εισαγωγές αμερικανικού υγραερίου από τον Κίνα μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2018
Σε σημαντική μείωση των εισαγωγών υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (LPG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προχωρήσει η Κίνα κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με εμπόρους και αναλυτές, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά τη διάρκεια του 2017, η Κίνα αγόρασε περίπου 3,6 εκατ. τόνους αμερικανικού υγραερίου, καθιστώντας τις ΗΠΑ τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή της χώρας, με το καύσιμο να χρησιμοποιείται στον τομέα των πετροχημικών, καθώς και στο μαγείρεμα, τις μεταφορές και τη θέρμανση.
Ωστόσο, οι αμερικανικές εισαγωγές μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2018, προτού σταματήσουν πλήρως στα τέλη Αυγούστου, όταν η Κίνα επέβαλε επιπλεόν δασμούς 25% σε περισσότερα από 300 αμερικανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και του υγραερίου, ως αντίποινα για τους δασμούς των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την IHS Markit, οι εισαγωγές αμερικανικού υγραερίου υποχώρησαν σε μόλις 1 εκατ. τόνους για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, έναντι 2,1 εκατ. τόνων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Ong Han Wee της συμβουλευτικής FGE, κανένα αμερικανικό φορτίου LPG δεν έχει φθάσει στην Κίνα από τότε που επιβλήθηκαν οι δασμοί στα τέλη Αυγούστου.
Με βάση τους υπολογισμούς του Thomson Reuters, οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το περασμένο έτος περίπου το 20% των συνολικών εισαγωγών υγραερίου της Κίνας, ένα χάσμα που καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο όπου οι τιμές του καυσίμου αυξάνονται, όντας σε κοινή γραμμή με τις υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης