Καραμούζης: Υπερβολικές οι αντιδράσεις των αγορών για τις ελληνικές τράπεζες

Καραμούζης: Υπερβολικές οι αντιδράσεις των αγορών για τις ελληνικές τράπεζες
Έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά την ευρωστία και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος
Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των αγορών για τις ελληνικές τράπεζες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Νικόλαος Καραμούζης, υπενθυμίζοντας ότι ο κλάδος πέρασε με επιτυχία τα stress tests, ακόμα και κάτω από τις υποθέσεις του δυσμενούς σεναρίου.
Ο κ. Καραμούζης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά την ευρωστία και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και οι ελληνικές τράπεζες έχουν βελτιώσει όλους τους χρηματοοικονομικούς τους δείκτες, ρευστότητας και καταθέσεων, κεφαλαιακής επάρκειας, μείωσης των NPEs, πρόσβασης στις αγορές και χρηματοδότησης της οικονομίας.
Πολλά κρίσιμα ζητήματα έχουν επιλυθεί, το νέο θεσμικό πλαίσιο μας λύνει τα χέρια, αρκετές όμως προκλήσεις τις έχουμε ακόμη μπροστά μας και πρέπει να τις χειριστούμε με αποφασιστικότητα, σχέδιο, συνεργασία και υπομονή.
Ιδιαίτερα επιμέρους μικρά θέματα ανά τράπεζα, πρέπει να επιλύονται ταχύτατα, δεν πρέπει να αφήνονται να μετατρέπονται αναίτια σε ευρύτερο συστημικό πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών, το καλό επενδυτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης των αγορών, είναι κρίσιμες  μεταβλητές για να συμβάλουν στην επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων χωρίς υπέρμετρο οικονομικό κόστος, ανέφερ εο κ. Καραμούζης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS