Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 7 εβδομάδων παραμένει το ευρώ λόγω Ιταλίας, στο -0,24% και τα 1,1464 δολ.

Σε χαμηλά 7 εβδομάδων παραμένει το ευρώ λόγω Ιταλίας, στο -0,24% και τα 1,1464 δολ.
Το αμερικανικό δολάριο παραμένοντα κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 εβδομάδων
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων παραμένει σήμερα Τρίτη (9/10) το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας παραμένουν για μία ακόμη ημέρα.
Ειδικότερα, περί τις 12:35 μ.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης υποχωρεί κατά -0,24% στα 1,1464 δολ. παραμένοντας κοντά στα 1,146 δολ. στα οποία βρέθηκε χθες (8/10) και τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της BNY Mellon, Simon Derrick, το αμερικανικό δολάριο έχει ενισχυθεί περισσότερο σε σχέση με το ελβετικό φράγκο ως «απάντηση» στις ανησυχίες για την Ιταλία, καθώς αντιμετωπίζεται ως «επενδυτικό καταφύγιο».
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως οτυ +0,17% στις 95,60 μονάδες, παραμένοντας κοντά στα υψηλά επτά εβδομάδων που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, και τις 96,127 μονάδες.
Παράλληλα, τα πρόσφατα σχόλια της Federal Reserve για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας παρέχουν στήριξη στο δολάριο, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά για το ευρώ.
Πλέον, το νόμισμα της Ευρωζώνης διαπραγματεύεται κοντά στο όριο των 1,1448 δολ. στα οποία πλησίασε τέσσερις φοράς την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμα και στα 1,1301 δολ. τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης