Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επενδύσεις χωρίς δανεικά – Λίγες εισηγμένες δεν έχουν ανάγκη τις τράπεζες

tags :
Επενδύσεις χωρίς δανεικά – Λίγες εισηγμένες δεν έχουν ανάγκη τις τράπεζες
Η Πλαστικά Κρήτης παράγει χρήμα μέσω λειτουργικών ταμειακών ροών και τα τραπεζικά της δάνεια είναι σημαντικά λιγότερα από τα ταμειακά διαθέσιμα
Υπάρχουν κάποιες εισηγμένες που χαίρεσαι να διαβάζεις τις λογιστικές τους καταστάσεις.
Και αυτό γιατί επενδύουν εδώ και χρόνια χωρίς να έχουν ανάγκη τις τράπεζες ή χωρίς να πρέπει να εκταμιεύσουν δάνειο για να κάνουν μία επένδυση.
Την ίδια ώρα βλέπεις εταιρείες που ούτε παραγγελία πρώτων υλών δεν μπορούν να κάνουν χωρίς δανεικά.
Δείτε τι επενδύσεις κάνει το τελευταίο διάστημα η Πλαστικά Κρήτης και σημειώστε πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στη λήξη του εξαμήνου στα 48,5 εκατ. ευρώ και οι τραπεζικές υποχρεώσεις στα 16 εκατ. ευρώ περίπου, που σημαίνει ότι η εισηγμένη ουσιαστικά δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και αυτό το οφείλει στις εξαιρετικές λειτουργικές ταμειακές ροές.
Στο 1ο τετράμηνο του έτους ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και τέθηκε σε λειτουργία νέα γραμμή παραγωγής masterbatches στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελάτεια Βοιωτίας.
Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία νέα γραμμή ανακύκλωσης πλαστικών που αυξάνει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας και βελτιώνει την ποιότητα του ανακυκλωμένου υλικού.
Ολοκληρώνεται η κατασκευή νέου κέντρου Έρευνας-Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο εργοστάσιό μας στο Ηράκλειο, που θα αποτελέσει την καρδιά της ανάπτυξης νέων προϊόντων και τεχνολογιών για τα επόμενα χρόνια.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση νέας μεγάλης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων που θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους και θα αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα του τομέα κατά 30%.
Σε φάση αδειοδότησης βρίσκεται νέος αποθηκευτικός χώρος στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας.
Όσον αφορά τις θυγατρικές εταιρείες: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής masterbatch στο εργοστάσιο στην Ρωσία και η κατασκευή αποθηκευτικού χώρου στο εργοστάσιο στην Ρουμανία.
Είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής masterbatch στο εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη και η κατασκευή μεγάλων αποθηκευτικών χώρων στα εργοστάσια των εταιριών στην Κίνα, που θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, και στην Πολωνία που ξεκινά σύντομα.
Παράλληλα, παραγγέλθηκαν νέα γραμμή παραγωγής αγροτικών φύλλων για το εργοστάσιο του ομίλου στη Γαλλία καθώς και νέες γραμμές παραγωγής masterbatch για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου στην Πολωνία.
Σε φάση μελετών και αδειοδότησης βρίσκονται νέος χώρος παραγωγήςμεταποίησης στο εργοστάσιο μας στην Κίνα, νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο εργοστάσιό μας στην Πολωνία και νέος αποθηκευτικός χώρος στο εργοστάσιό μας στην Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης