Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Merkel σε Zaev: Ευκαιρία για ιστορική συνεννόηση, η Συμφωνία των Πρεσπών

Επιστολή Merkel σε Zaev: Ευκαιρία για ιστορική συνεννόηση, η Συμφωνία των Πρεσπών
Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό επιστολή για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η συμφωνία των Πρεσπών «παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Zoran Zaev.
«Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.
Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η καγκελάριος Merkel στην επιστολή της και προσθέτει: «Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα, ασφαλώς, πολύ απαιτητικά, επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος.
Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν τον σκοπό», καταλήγει η επιστολή της Γερμανίδας καγκελαρίου προς τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης