Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Υπέρ τριών ακόμη αυξήσεων των επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο 2019

Kaplan (Fed): Υπέρ τριών ακόμη αυξήσεων των επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο 2019
O πρόεδρος της Fed του Ντάλας τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι υπομονετικές και σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων έως τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2019
Δεν θα είχε πρόβλημα με τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων από τώρα έως και τον Ιούνιο του 2019, δήλωσε σήμερα (9/10/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος εάν θα πρέπει να συνεχιστούν οι αυξήσεις μετά την επίτευξη του ουδέτερου επιπέδου.
Όπως τόνισε ο Kaplan, η Fed πρέπει να συνεχίσει τις υπομονετικές και σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων έως τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2019.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για 2%.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας δήλωσε ακόμη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει μια ευελιξία ως προς την ταχύτητα των αυξήσεων των επιτοκίων, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα το επόμενο έτος.
Ο Kaplan εκτίμησε, παράλληλα, ότι οι διαρθρωτικές πιέσεις είναι πιο αποπληθωριστικές, ενώ πρόσθεσε ότι αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις λόγω των δασμών, των τιμών του πετρελαίου και της αγοράς εργασίας.
Ο ίδιος τόνισε ότι «βλέπει» μια ισχυρή χρονιά για την ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά το τρέχον έτος, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σηματοδοτεί μια αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης