Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας Ρουμάνος υπό κράτηση για τη δολοφονία της Βικτόρια Μαρίνοβα, στη Βουλγαρία

Ένας Ρουμάνος υπό κράτηση για τη δολοφονία της Βικτόρια Μαρίνοβα, στη Βουλγαρία
Υπό κράτηση ένας Ρουμάνος για τη δολοφονία της Μαρίνοβα
Υπό κράτηση έχει θέσει έναν Ρουμάνο υπήκοο ουκρανικής καταγωγής η βουλγαρική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα.
Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών καθώς και εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Σόφιας, αναμένονται σήμερα (9/10) στο Ρούσε όπου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
Η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30 ετών, παρουσιάστρια του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TVN, υπέκυψε αφού ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε.
Το πτώμα της βρέθηκε το Σάββατο (6/10) σε πάρκο κοντά στον Δούναβη στην πόλη αυτή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.
Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν το κίνητρο του φόνου χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με το επάγγελμα του θύματος που ερευνούσε ισχυρισμούς για διαφθορά που ενέπλεκαν επιχειρηματίες και αιρετούς.
Η δολοφονία της προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη όπου άλλοι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών: ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία τον περασμένο Φεβρουάριο και η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, τον Οκτώβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης