Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook των ιρλανδικών τραπεζών

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook των ιρλανδικών τραπεζών
Αναβαθμίζεται το outlook των ιρλανδικών τραπεζών από τη Moody's
Σε θετικές (από σταθερές) αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος η Moody's, επικαλούμενη την επικείμενη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού, τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη, την εσωτερική αναδιάρθρωση και την πώληση προβληματικών δανείων.
Μετά από ανάπτυξη της τάξεως του 7,2% το 2017, η Moody's αναμένει πιο συγκρατημένη μεγέθυνση του ΑΕΠ το 2018% και το 2019%, στο 5% και 3,5% αντίστοιχα.
«Η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας αντανακλά τη μεγάλη άνοδο των εξαγωγών και την αύξηση της παραγωγικότητας από την κρίση του 2008/09, καθώς και τη μεγάλη και αυξανόμενη παρουσία πολυεθνικών εταιρειών στην Ιρλανδία.
Αν και το ερχόμενο Brexit δημιουργεί αβεβαιότητα λόγω των στενών εμπορικών σχέσεών της με την Ιρλανδία, η Moody's αναμένει ο αντίκτυπος να περιοριστεί στις ιρλανδικές τράπεζες».
Ο δείκτης NPEs του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος διαμορφώθηκε σε 13,9%, στο τέλος Ιουνίου 2018, υπενθυμίζεται.
«Κατά το παρελθόν έτος, οι ιρλανδικές τράπεζες έχουν ενισχύσει σημαντικά τους συντελεστές φερεγγυότητάς τους μέσω ενός συνδυασμού ισχυρής εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου και υποχώρησης των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων.
Η κερδοφορία πιθανότατα θα παραμείνει σταθερή.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας (CBI), επέβαλε αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας, τον Ιούλιο του 2018, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο 2019, εξασφαλίζοντας ότι οι τράπεζες θα διατηρήσει σήμερα ισχυρή κεφαλαιακή τους βάση, εν μέσω ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και την αναζωπύρωση της αγοράς ακινήτων».

Διαβάστε: Moody's: Επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας το 2018, στο 5% από 3,7%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης