Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Κρατικά ομόλογα HΠΑ 1,5 τρισ. δολαρίων, το μεγάλο «όπλο» της Κίνας εναντίον της Ουάσιγκτον

Nomura: Κρατικά ομόλογα HΠΑ 1,5 τρισ. δολαρίων, το μεγάλο «όπλο» της Κίνας εναντίον της Ουάσιγκτον
Το μεγάλο «όπλο» της Κίνας εναντίον της Ουάσιγκτον 
Η Κίνα διαθέτει ένα μεγάλο «όπλο» στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει με την Ουάσιγκτον, σχολιάζει σε σημείωμά του ο Bilal Hafeez, αναλυτής της Nomura.
Όπως επισημαίνει, το Πεκίνο διακρατεί επί του παρόντος κρατικά ομόλογα ΗΠΑ ύψους 1,5 τρισεκ. δολαρίων, έχοντας την επιλογή να τα πουλήσει, εν μέσω εκτόξευσης των αποδόσεων (στο 3,25% το 10ετές).

 

Ο αναλυτής διαπιστώνει, επίσης, την ανάπτυξη μίας «σχέσης» μεταξύ του κινεζικού γουάν και της τιμής του χρυσού, όπως φαίνεται και παρακάτω.
Ο αναλυτής της ιαπωνικής τράπεζας κάνει λόγο για ολοένα και πιο εχθρικές σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.
Ενδεικτικά, ο Πρόεδρος Donald Trump, στην ομιλία που παραχώρησε στο συνέδριο του ΟΗΕ, κατηγόρησε την Κίνα ότι αναμειγνύεται στις εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ ο αντιπρόεδρος κ. Pence έκανε λόγο την περασμένη Πέμπτη για μεγάλη απειλή από πλευράς Κίνας στην αμερικανική ασφάλεια.
Μία ημέρα αργότερα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δημοσίευσε Έκθεση Αξιολόγησης για την ενίσχυση του στρατού, με σημαντικές αναφορές στην Κίνα.
Η έκθεση χαρακτήριζε, επίσης, τη βιομηχανική πολιτική της Κίνας ως απειλή για την ασφάλεια στις ΗΠΑ.
«Η αύξηση της ρητορικής υποδηλώνει ότι οι πολιτικές Κίνας-ΗΠΑ και οι εμπορικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, πιθανότατα θα αποτελέσουν αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», σημειώνει ο αναλυτής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης