Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρεμιέρα της διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό - Δεν αποδέχεται τη διαδικασία η ΓΣΕΕ

Πρεμιέρα της διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό - Δεν αποδέχεται τη διαδικασία η ΓΣΕΕ
Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή είναι γραφειοκρατική, δαιδαλώδης και αναγκαστικά αναποτελεσματική, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
«Προσκλητήρια» προς τους επιστημονικούς φορείς των κοινωνικών εταίρων να διατυπώσουν τις θέσεις του ξεκίνησε να αποστέλλει Επιτροπή Συντονισμού της «Διαβούλευσης»  για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου από την Κυβέρνηση.
Η διαβούλευση είτε με συναντήσεις είτε με ανταλλαγή εγγράφων θα «ενεργοποιηθεί» μετά τις 31 Οκτωβρίου.
Η ΓΣΕΕ γνωστοποίησε σήμερα 9/10, απαντώντας στην επιτροπή ότι  δεν αποδέχεται την διαδικασία.
Η Συνομοσπονδία ζητά να επανέλθει η ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού έχοντας ως βάση διαπραγμάτευσης τα 751 ευρώ και χαρακτηρίζει ψευδεπίγραφη την επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ  δε θα μπουν στην ουσία της διαβούλευσης  προτείνοντας αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.
Η Συνομοσπονδία απέστειλε στην Επιτροπή τη δήλωση του προέδρου της κ. Γιάννη Παναγόπουλου και την έκθεση του ΙΝΕ για την ελληνική οικονομία 2018 στην οποία τεκμηριώνει τα μισθολογικά της αιτήματα.
Στη δήλωση που απέστειλε στην επιτροπή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι: «Η ΓΣΕΕ θεωρεί εύλογο και δίκαιο το αίτημα της για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ χωρίς διακρίσεις και ακολούθως να νομοθετήσει η κυβέρνηση την αποκατάσταση της αρμοδιότητας του εφεξής καθορισμού κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, για όλους τους εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης