Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Κάτω από 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα, το 2018

ΙΕΑ: Κάτω από 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα, το 2018
Πολύ χαμηλή παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα, αναμένει η ΙΕΑ
Η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα δεν θα υπερβεί το ένα (1) εκατομμύριο βαρέλια, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency, ΙΕΑ).
Μάλιστα, ο ΙΕΑ αναμένει συνέχεια της τάσης και τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί, η παραγωγή «μαύρου χρυσού» στη Βενεζουέλας μειώθηκε -κατά μέσο όρο- στα 1,392 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο του 2018, μειωμένη κατά 42.000 βαρέλια ημερησίως από τον Απρίλιο του 2018.
Έκτοτε, ορισμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περαιτέρω υποχώρηση, εν μέσω ασύλληπτης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στην άλλοτε πάμπλουτη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Όπως διαβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Nicolas Maduro, η κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας (Petróleos de Venezuela, PDVSA) θα διπλασιάσει την παραγωγή έως την 20η Αυγούστου 2019.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε πως οι εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα θα φθάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τον στόχο του ενός (1) εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.
Το πρόβλημα της εξαγωγικής ικανότητας έχει γίνει τόσο έντονο για την PDVSA, η οποία απαιτεί από τους πελάτες της να στέλνουν πλοία που μπορούν να χειριστούν φορτία από πλοίο σε πλοίο, καθώς δεν υπάρχουν πλέον στη Βενεζουέλα επαρκείς χώροι αποθήκευσης πετρελαίου.
Το αποτέλεσμα ήταν η PDVSA να έχει στη διάθεσή της μόνο 694.000 βαρέλια πετρελαίου για εξαγωγή τον Ιούνιο του 2018, ποσοστό που είναι μικρότερο από το ήμισυ των 1,495 εκατ. βαρελιών πετρελαίου που υποχρεούται να παραδώσει αυτό το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης