Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποχώρησε η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών τον Σεπτέμβριο 2018

tags :
Moody's: Υποχώρησε η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών τον Σεπτέμβριο 2018
Υποχώρησε η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών τον Σεπτέμβριο
Ελαφρά υποχώρηση κατέγραψε η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών για τον Σεπτέμβριο 2018, όπως μετριέται από τον δείκτη LSI (Liquidity-Stress Indicator) που συντάσσει η Moody's.
Επισημαίνεται πως αύξηση του δείκτη μεταφράζεται σε μείωση των κεφαλαιακών αποθεμάτων, και αντιστρόφως.
Ο LSI αυξήθηκε στο 3,3% τον περασμένο Σεπτέμβριο, η υψηλότερη επίδοση από τον Ιούλιο 2017, από 3,2% ένα μήνα νωρίτερα και 2,5% τον Απρίλιο 2018, παραμένοντας κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο.
Βέβαια, ο αμερικανικός οίκος υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι εταιρείες εκτός επενδυτικής κλίμακας (εκδίδουν ομόλογα-«σκουπίδια») παρουσιάζουν ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη.
«Η αναπτυσσόμενη αμερικανική οικονομία, τα υγιή εταιρικά κέρδη και οι βελτιωμένες ταμειακές ροές, εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη συνολική ρευστότητα των εταιρειών κερδοσκοπικής κλίμακας.
Η επιθετική διάρθρωση του χρέους ανοίγει το δρόμο για χαμηλότερες ανακτήσεις δανείων κατά την επόμενη κάμψη, αν και σε αυτό το στάδιο, οι δείκτες κινδύνου δείχνουν ένα καλό λειτουργικό περιβάλλον», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.
Η Moody's «βλέπει» στο μόλις 2,2% το ποσοστό αθέτησης πληρωμών ομολόγων για τις εταιρείες κερδοσκοπικής κλίμακας τον Ιούλιο του 2019, από 3,4% σήμερα, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης