Τελευταία Νέα
Speculator

Folli – Follie: Απειλές για συμβόλαιο της υποθήκης στη βίλα στις Σπέτσες

tags :
Folli – Follie: Απειλές για συμβόλαιο της υποθήκης στη βίλα στις Σπέτσες
Η διοίκηση της Folli - Follie εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο άρθρο 106β με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας
Με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να απαντήσει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών αλλά και ανώνυμοι μέτοχοι της Folli Follie κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου η οποία συναίνεσε στην προσημείωση υποθήκης της πολυτελούς βίλας που διαθέτει στην τοποθεσία Ξυλοκέριζα στις Σπέτσες, για λογαριασμό της εταιρείας Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας.
Το τίμημα της προσημείωσης ανήλθε στα 36,45 εκατ. ευρώ με τη συμφωνία να πραγματοποιείται στα μέσα του περασμένου Μαΐου μόλις ξέσπασε στο σκάνδαλο της Folli – Follie, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κ.Γιάννης Κυριακόπουλος είπε στο ΒankingΝews, ότι η συναλλαγή  της πρώτης υποθήκης μπορεί εύκολα να αποδειχθεί στο Δικαστήριο ότι είναι δόλια και επιλήψιμη και θεωρεί ότι μόλις φθάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου θα καταπέσει και η συναλλαγή θα ακυρωθεί.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και μικροεπενδυτής της Folli - Follie που έχει προχωρήσει στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και αναμένεται  να συζητηθούν στα μέσα Νοεμβρίου.
Στην κατεύθυνση ακύρωσης της πρώτης προσημείωσης της πολυτελούς βίλας στις Σπέτσες θα κινηθεί το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Ο νομικός όρος για την ακύρωση της συναλλαγής  λέγεται «διάρρηξη» και το δικαίωμα εξαντλείται μετά από την παρέλευση πέντε ετών για όσους έχουν έννομο συμφέρον όπως είναι οι επενδυτές και κάτοχοι μετοχών της εταιρείας. Σύμφωνα με έγκυρους  νομικούς κύκλους ανάλογα ζητήματα μπορεί να προκύψουν και για το δικαίωμα ενεχυρίασης που έδωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου στις τράπεζες δίνοντας το 36% των μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα ως εγγύηση για δανεισμό ύψους 40 εκατ. ευρώ που είχε λάβει η εταιρεία Folli – Follie στο παρελθόν.
Η υπόθεση της συναλλαγής και της πρώτης υποθήκης από την ελβετική εταιρεία Petrus AG είναι ότι γνώριζε το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος μετά από παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη υποθήκη στην πράξη τα … παίρνει όλα  μέχρι να ικανοποιηθεί οικονομικά ενώ οι υπόλοιπες υποθήκες θα πληρωθούν μόνο στην περίπτωση που το τίμημα της εκποίησης του ακινήτου είναι υψηλότερη από τις απαιτήσεις της πρώτης  υποθήκης.
Ωστόσο το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι το ρίσκο που ανέλαβε η ελβετική εταιρεία να χρηματοδοτήσει την οικογένεια Κουτσολιούτσου με 36,4 εκατ. ευρώ όταν η συναλλαγή μπορεί να ακυρωθεί στο Δικαστήριο.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Folli-  Follie εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει άμεσα το επόμενο βήμα και να ενταχθεί  στο άρθρο 106β με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας έχοντας τη συγκατάθεση δυο θυγατρικών με έδρα το Λουξεμβούργο οι οποίες έχουν εκδώσει ομόλογα συνολικής αξίας  450 εκατ. ευρώ που αποτελούν που αποτελούν και τους βασικούς πιστωτές της FFGroup.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης