Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ στηρίζουν την πολιτική της Ιταλίας στην προσφυγική κρίση

Salvini: Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ στηρίζουν την πολιτική της Ιταλίας στην προσφυγική κρίση
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Macron με αποκαλεί ρατσιστή», υποστήριξε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Lega Nord 
Βέβαιος ότι οι θέσεις που έχει εκφράσει για την προσφυγική κρίση και η πολιτική που ασκεί γι' αυτό το ζήτημα χαίρουν όλο και μεγαλύτερης αποδοχής στην ΕΕ, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, M. Salvini.
Παράλληλα ο κ. Salvini κάλεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Em. Macron να σταματήσει να τον προσβάλει για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της Lega Nord, συμμετείχε σε Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και στην οποία έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών των έξι μεγαλύτερων σε πληθυσμό χωρών της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία).
Στην ατζέντα της συνόδου αυτής, που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας 8/10 και πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα 9/10, περιλαμβάνονταν το μεταναστευτικό και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Macron με κατηγορεί για ρατσισμό και εγωισμό επειδή σήμερα όλοι οι υπουργοί που ήταν παρόντες υποστήριζαν ότι οι οικονομικοί μετανάστες δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Ευρώπη», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Salvini.
Εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, το μεταναστευτικό αναδεικνύεται στο μείζον θέμα από τον Salvini και την κυβέρνηση της Ιταλίας, μιας από τις πύλες εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.
Τον Ιούνιο ο Γάλλος πρόεδρος είχε καταγγείλει "τον κυνισμό και την ανευθυνότητα" της Ρώμης επειδή η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της για το πλοίο Aquarius που μετέφερε 630 μετανάστες.
Όταν του ζητήθηκε σήμερα να σχολιάσει μια άλλη, πρόσφατη προτροπή του Macron που αφορούσε την εντατικοποίηση των απελάσεων και "έναν καλύτερο έλεγχο των αφίξεων", ο Salvini απάντησε: "Αν ο Μακρόν είναι στην ίδια γραμμή, τότε δίνουμε τον ίδιο αγώνα".
"Ίσως πού και πού μπορεί να ξανανοίγει (σ.σ. ο Γάλλος πρόεδρος) τη μεθοριακή διάβαση στο Βιντιμίλε και να σταματήσει να μας προσβάλει", πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μεθοριακή πόλη απ' όπου περνούσαν χιλιάδες μετανάστες από την Ιταλία, κατευθυνόμενοι προς τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη.
Από το 2015 η Γαλλία τους εμποδίζει συστηματικά να περνούν τα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης