Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση στις χρεοκοπίες ομολόγων-junk το γ’ τρίμηνο 2018

Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση στις χρεοκοπίες ομολόγων-junk το γ’ τρίμηνο 2018
Στο 2,6% υποχώρησε το ποσοστό αθέτησης πληρωμής ομολόγων-«σκουπιδιών» το γ’ τρίμηνο 2018
Περαιτέρω υποχώρηση κατέγραψε το παγκόσμιο ποσοστό αθέτησης πληρωμών για εταιρείες κερδοσκοπικής βαθμίδας (εκτός επενδυτικής κλίμακας, εκδίδουν ομόλογα-«σκουπίδια») τη δωδεκάμηνη περίοδο που ολοκληρώνεται το τρίτο τρίμηνο 2018, καθώς διαμορφώθηκε στο μόλις 2,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Moody's.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία τρία χρόνια, επισημαίνεται.
Στα τέλη του δευτέρου τριμήνου 2018, η αντίστοιχη επίδοση έφθανε το 3,1%.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει περαιτέρω υποχώρηση έως το τέλος του τρέχοντος έτους, στο 2%, για να φθάσει το 1,8% σε ένα χρόνο από σήμερα.
Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, σε ΗΠΑ και Ευρώπη, θα υποχωρήσει έως το τέλος του 2018 στο 2,5% και 1,2%, αντίστοιχα.
Ο αριθμός των εταιρειών εκτός επενδυτικής κλίμακας που χρεοκόπησαν το τρίτο τρίμηνο ανήλθε σε 10, από 17 και 29 το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο 2018, αντίστοιχα.
Οκτώ από τις αθετήσεις σημειώθηκαν στη Βόρεια Αμερική, με ενώ οι υπόλοιπες δύο σε Ευρώπη και Ασία.
Σε επίπεδο κλάδων, οι τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου, μεταλλείων-ορυχείων και χονδρεμπόριου παρουσίασαν δύο αθετήσεις, ενώ η λιανική, ο πιο προβληματικός κλάδος κατά το πρώτο τρίμηνο, παρουσίασε μόνο μία αθέτηση το τρίτο τρίμηνο.
«Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, τα υγιή εταιρικά κέρδη και οι ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες.
Ωστόσο, η σταδιακή νομισματική σύσφιξη και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, παράλληλα με την ασθενέστερη πιστωτική ποιότητα, είναι πιθανό να ασκήσουν ανοδική πίεση στο ποσοστό αθέτησης, σε μακροπρόθεσμη βάση», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης