Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελαφρά πτωτικά έκλεισαν οι Dow Jones και S&P 500 – Αμετάβλητος ο Nasdaq

Ελαφρά πτωτικά έκλεισαν οι Dow Jones και S&P 500 – Αμετάβλητος ο Nasdaq
Ελαφρά πτωτικά έκλεισαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street 
Με πτώση της τάξεως του 0,2% και 0,1% έκλεισαν τη σημερινή (9/10) συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones Industrial Average (26.430,6 μονάδες) και S&P 500 (2.880,8 μονάδες) στη Νέα Υόρκη, εν μέσω νευρικότητας από τις πολύ υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και των νέων απειλών της Ουάσιγκτον για δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.
Σε ό,τι αφορά στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος σε ημερήσια βάση, στις 7.738 μονάδες, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα:



Βέβαια, στο σημερινό κλείσιμο των αγορών, η απόδοση σε 10ετές και 2ετές κρατικό ομόλογο ΗΠΑ, υποχώρησε εν τέλει, στο 3,20% και 2,89%, αντίστοιχα.



Νωρίτερα, ο Donald Trump επανέλαβε την απειλή του για την επιβολή πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 267 δισ. δολαρίων, αν η Κίνα αντιδράσει στα πρόσφατα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, δήλωσε ότι η Κίνα δεν είναι ακόμη έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, ενώ γνωστοποίησε ότι δύο συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν με το Πεκίνο ματαιώθηκαν.
Πίσω πάλι στα ομόλογα, τα επίπεδα της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ήταν τα υψηλότερα που έχουν παρατηρηθεί από τα τέλη Απριλίου του 2011, φθάνοντας ακόμη και το 3,25%.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Bill Gross η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων είναι απόρροια της απουσίας των ξένων αγοραστών.
«Οι Ευρωπαίοι και οι Ιάπωνες πρώην αγοραστές ομολόγων διάρκειας 10 ετών έχουν βγει από την αγορά εξαιτίας των αλλαγών στα κόστη αντιστάθμισης], λέει ο διαχειριστής του fund ομολόγων Janus Henderson Global Unconstrained.
«Για τις ασφαλιστικές εταιρείες στη Γερμανία/Ιαπωνία για παράδειγμα, τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αποδίδουν μόνο -0,1%.
Η απουσία αγορών από το εξωτερικό στα επίπεδα αυτά οδηγεί πιθανότατα χαμηλότερα τις τιμές των treasuries», εξήγησε.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς η άνοδός τους αυξάνει το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων, ενώ θα μπορούσε να πιέσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να προβεί σε μια πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε σήμερα πως δεν θα είχε πρόβλημα με τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων από τώρα έως και τον Ιούνιο του 2019.
Όπως τόνισε, η Fed πρέπει να συνεχίσει τις υπομονετικές και σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων έως τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2019, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για 2%.
Ο κ. Kaplan υπογράμμισε ακόμη ότι «βλέπει» μια ισχυρή χρονιά για την ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά το τρέχον έτος, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σηματοδοτεί μια αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» όλων στρέφονται στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2018, με τις τράπεζες Citigroup, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με δεδομένα της FactSet, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 19% για το γ’ τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, τα εταιρικά κέρδη του S&P 500 αυξήθηκαν κατά 25%.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι και χαμένοι στους τρεις επιμέρους δείκτες:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης