Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street: Σε άνοδο των μετοχών τεχνολογίας, υγείας και τηλεπικοινωνιών ποντάρουν οι επενδυτές

Wall Street: Σε άνοδο των μετοχών τεχνολογίας, υγείας και τηλεπικοινωνιών ποντάρουν οι επενδυτές
Οι «long» και «short» θέσεις των επενδυτών της Wall Street ανά κλάδο 
Οι μετοχές εταιρειών τεχνολογίας, υγειονομικής περίθαλψης και τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζουν στις θέσεις «long» που έχουν λάβει τα hedge funds στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, όπως απορρέει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Bank of Americas Merrill Lynch.
Ωστόσο, ταυτόχρονα, η τεχνολογία παρουσιάζει και τις περισσότερες θέσεις «short» από πλευράς hedge funds.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η έκθεση των επενδυτών σε θέσεις «long» φαίνεται να είναι από τις υψηλότερες που έχουν παρατηρηθεί ιστορικά, επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα.
Βέβαια, αυτό αποδίδεται εν μέρει από τη μεταπήδηση ορισμένων άκρως δημοφιλών μετοχών στον κλάδο τηλεπικοινωνιών (από την τεχνολογία), όπως οι Facebook και Alphabet.
Σε επίπεδο μετοχών, οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι για τις Under Armour, Discovery, Advanced Micro Devices, Coty, Matterll, Campbell Soup, Nordstrom, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, το λιγότερο «σορτάρισμα» εντοπίζεται στα «blue chips» και συγκεκριμένα στις Berkshire Hathaway, PepsiCo, Johnson & Johnson, Microsoft, JPMorgan, UnitedHealth, Coca-Cola, State Street, Philip Morris και Citigroup.
Αναλυτικά:






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης