Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Υπερβολικές οι αποδόσεις των ομολόγων, δεν αντανακλούν τα θεμελιώδη της οικονομίας

tags :
Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Υπερβολικές οι αποδόσεις των ομολόγων, δεν αντανακλούν τα θεμελιώδη της οικονομίας
Οι οικονομικές προβλέψεις εγκρίθηκαν από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής υποστήριξε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ
Την θέση ότι είναι υπερβολικές οι αποδόσεις των κρατικών ιταλικών ομολόγων και ότι δεν αντανακλούν σε καμία περίπτωση τα θεμελιώδη της οικονομίας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria κατά τη νέα του ακρόαση από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
Ο Tria υποστήριξε ότι η άνοδος των επιτοκίων των ομολόγων είναι λόγος για ανησυχία, τονίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί σωστό ότι πρέπει να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των επόμενων ετών για τον προϋπολογισμό.
Όπως είπε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ η αύξηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού για το 2019 είναι 22 δις ευρώ.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι οικονομικές προβλέψεις εγκρίθηκαν από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το Γραφείο έχει διαφορετική θέση για τους αναπτυξιακούς στόχους.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η βραχυπρόθεσμη διακύμανση της αγοράς να επισκιάσει την ικανότητα μας να διαμορφώσουμε ισορροπημένες εκτιμήσεις και προβλέψεις.
Οι πολιτικοί και οι διεθνείς οικονομικοί κίνδυνοι πάντα υπήρχαν και για αυτόν ακριβώς το λόγο στο κείμενο του προϋπολογισμού διατυπώνονται συνετές και όχι αισιόδοξες προβλέψεις.
Αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να στηρίξουμε το προγραμματικό πλαίσιο της πολιτικής μας σε σενάρια κινδύνου, διαφορετικά διαστρεβλώνουμε το νόημα αυτής πρόβλεψης» είπε ο Tria.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης