Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επαφές Πειραιώς με private equity fund για να εκδοθεί ομολογιακό Tier II 500 εκατ. αλλά ασαφής η έκβαση - "Δεν είναι της παρούσης"

Επαφές Πειραιώς με private equity fund για να εκδοθεί ομολογιακό Tier II  500 εκατ. αλλά ασαφής η έκβαση -
Πιθανότατα η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με το private equity fund να συμβάλλει στην εκτόνωση των πιέσεων στην μετοχή της Πειραιώς
Διαπραγματεύσεις για την έκδοση ομολογιακού Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει η Τράπεζα Πειραιώς με private equity fund με βάση ορισμένες πληροφορίες, ωστόσο η έκβαση του εγχειρήματος είναι ασαφής.
Οι επαφές ξεκίνησαν μετά τις απόπειρες του Ιουλίου να αντλήσει κεφάλαια, αλλά λόγω υψηλών επιτοκίων τα σχέδια πάγωσαν.
Η Τράπεζα Πειραιώς την τελευταία περίοδο και ειδικότερα τον Ιούλιο του 2018 επιχείρησε να αντλήσει μέσω ομολογιακής έκδοσης Tier II ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού τα επιτόκια που προσφέρθηκαν ήταν 9% και 12%.
Με την κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς στα 530 εκατ ευρώ ωστόσο το εγχείρημα φαντάζει πολύ δύσκολο και οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο επαφές άλλο deal.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι της παρούσης η Πειραιώς να αντλήσει 500 εκατ ευρώ.
Σημειώνεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews η Πειραιώς έχει χρόνο έως τα τέλη Καλοκαιριού του 2019 να προχωρήσει στην κεφαλαιακή της ενίσχυση.
Εάν ωστόσο οι διαπραγματεύσεις προχωρήσουν η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην εκτόνωση των πιέσεων στην μετοχή της Πειραιώς η οποία έχει καταποντιστεί με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 527 εκατ ευρώ.
Σήμερα η μετοχή σημειώνει άλμα ενδοσυνεδριακά +9,67% στα 1,2360 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης