Διεθνή

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία της Βικτόρια Μαρίνοβα

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία της Βικτόρια Μαρίνοβα
Νέα σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία της Βικτόρια Μαρίνοβα
Ένας ακόμη άνδρας συνελήφθη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, αυτή τη φορά στη Γερμανία.
Υπενθυμίζεται πως εχθές, 9 Οκτωβρίου 2018, οι βουλγαρικές αρχές είχαν θέσει υπό κράτηση έναν Ρουμάνο υπήκοο, τον οποίο ωστόσο αργότερα άφησαν ελεύθερο.
Σύμφωνα με Βούλγαρους αξιωματούχους, ο νέος ύποπτος, επίσης Βούλγαρος, ονόματι Σεβερίν Κρασιμίροφ, συνελήφθη έπειτα από αίτημα των βουλγαρικών αρχών.
Το DNA του υπόπτου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μλάντεν Μαρίνοφ, είναι συμβατό με ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο θάνατός της δεν φαίνεται να συνδέεται με τη δημοσιογραφική της ιδιότητα.
Το πτώμα της 30χρονης δημοσιογράφου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας.
Η Βικτόρια είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και είχε στραγγαλισθεί, αφού προηγουμένως βιάσθηκε, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.
Η δημοσιογράφος πραγματοποιούσε έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, επισημαίνεται.
Η τελευταία εκπομπή της αφορούσε έρευνα δημοσιογραφικής ομάδας για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίστηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.
Η Βικτόρια είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε σε ευρωπαϊκή χώρα, γεγονός που άνοιξε ξανά τον διάλογο για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι γυναίκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης